18:22:27 25.04.2024
Stiri

Unioniștii, CÂȘTIG de CAUZĂ împotriva regimului Dodon, după ce au fost amendați cu câte 22 500 de lei pentru că au mers să întâlnească ajutoarele românești sub podul de la Telecentru

Actualitate 21.12.2020 13:33 Vizualizări2084 Autor: Ziarul National
Unioniștii, CÂȘTIG de CAUZĂ împotriva regimului Dodon, după ce au fost amendați cu câte 22 500 de lei pentru că au mers să întâlnească ajutoarele românești sub podul de la Telecentru


Liderii unioniștilor, care au mers, pe 7 mai curent, să întâlnească ajutoarele românești în sumă de 3,5 milioane de euro, oprite de către guvernarea lui Igor Dodon sub podul de la Telecentru, au scăpat de amenzile aplicate.

Dorin Chirtoacă și Vlad Bilețchi fuseseră condamnați să plătească amenzi de câte 22 500 de lei.

Luni, 21 decembrie, magistrații de la Curtea de Apel Chișinău au declarat neîntemeiat demersul agentului constatator, care a contestat decizia primei instanțe emise pe 11 septembrie curent, potrivit căreia amenzile aplicate lui Vlad Bilețchi și Dorin Chirtoacă erau ilegale.

CITIȚI și FOTO, VIDEO // IMAGINI cu DRONA: Ce era în cele 20 de CAMIOANE trimise de către România în R. Moldova

Vlad Vlaicu, avocatul lui Vlad Bilețchi, a declarat că decizia Curții de Apel este definitivă și irevocabilă.

„Este o cauză contravențională, iar din acest considerent decizia de astăzi este definitivă și nu poate fi atacată la Curtea Supremă de Justiție. Agentul constatator a depus o cerere de apel, ceea ce constituie o eroare de procedură. În acest sens, Curtea de Apel a menținut hotărârea primei instanțe”, a declarat avocatul Vlad Vlaicu.

„Această decizie nu înseamnă altceva decât victoria unioniștilor asupra regimului perfid al lui Dodon. Este cinic să aplici o amendă celor care au ieșit să întâmpine ajutorul românesc necondiționat pentru lupta cu pandemia, iar mai apoi, la două zile distanță, să chemi lumea în stradă să marcheze așa-numita zi a victoriei. Aceste duble standarde i-au costat scump, iar într-un final, a triumfat dreptatea”, a precizat Vlad Bilețchi, președintele Asociației „UNIREA-ODIP”.

CITIȚI și FOTO // Cele 20 de camioane pline cu echipamente și medicamente, donate de România, întâmpinate la Chișinău. Ministerul Apărării: „Vă mulțumim din suflet pentru ajutorul oferit cetățenilor Republicii Moldova!”

Recent, Curtea de Apel Chișinău a dat câștig de cauză și liderului PL, Dorin Chirtoacă, în privința aceleiași amenzi.

Amintim că la data de 7 mai, 20 de camioane pline cu ajutor umanitar din partea României au ajuns în R. Moldova, însă nu în Piața Marii Adunări Naționale, ci sub podul din cartierul Telecentru. Atunci, mai multe persoane au întâmpinat ajutoarele atât la punctul de trecere a frontierei, cât și în cadrul ceremoniei de întâmpinare a convoiului. Cu drapele tricolore, oamenii au dorit astfel să-și manifeste recunoștința pentru sprijinul considerabil al statului român în lupta cu pandemia COVID-19.

CITIȚI și INTERVIU // Ana Guțu, secretar de stat în Guvernul de la București: „România a adus ceea ce are mai valoros – resursa umană. Vine și echipamentul cu medicamentele, în valoare de 3,5 milioane de euro, ajutor non-rambursabil și necondiționat”

Deși le-au interzis basarabenilor să iasă atunci în stradă, invocând restricțiile legate de pandemie, peste două zile, activiștii socialiști se adunau în Piața Marii Adunări Naționale cu steaguri sovietice, pentru a sărbători „ziua victoriei”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md