04:21:34 24.04.2024
Stiri

Republica Moldova suspendă cursele aeriene de pasageri din și spre Marea Britanie: Nu vor intra în R. Moldova nici cei care vin cu escală, după ce pornesc tot din Marea Britanie

Actualitate 21.12.2020 13:59 Vizualizări2397 Autor: Ziarul National
Republica Moldova suspendă cursele aeriene de pasageri din și spre Marea Britanie: Nu vor intra în R. Moldova nici cei care vin cu escală, după ce pornesc tot din Marea Britanie


Republica Moldova suspendă toate cursele aeriene de pasageri din și spre Marea Britanie, începând cu 23 decembrie 2020, orele 00:00. De asemenea, va fi interzisă sosirea pe Aeroportul Internațional Chișinău a pasagerilor cu escală, din Marea Britanie.

Decizia a fost aprobată astăzi de către Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică, în scopul prevenirii răspândirii noii tulpini a coronavirusului SARS CoV 2, identificată în Marea Britanie și confirmată de Organizația Mondială a Sănătății.

CITIȚI și Noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie: ce se știe până acum

Astfel, începând cu miezul nopții de mâine, Republica Moldova va sista atât cursele aeriene, cât și charterele regulate de pasageri cu Marea Britanie.

Totodată, din 23 decembrie, orele 00.00, va fi interzisă sosirea pe Aeroportul Internațional Chișinău a pasagerilor cu escală, din Marea Britanie, după ce CNESP a aprobat interdicția pentru operatorii avia de a îmbarca pasagerii care vin în Republica Moldova cu escală din Marea Britanie.

CNESP a mai solicitat Inspectoratului General al Poliției de Frontieră să intensifice, la punctele de trecere a frontierei de stat, măsurile de sănătate publică prentru prevenirea și controlul infecției COVID-19.

De asemenea, în următoarea perioadă, autoritățile din domeniul ordinii publice vor intensifica supravegherea respectării de către persoanele fizice şi juridice a măsurilor de prevenire şi control al infecției COVID-19, în special a regimului de autoizolare a persoanelor.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md