01:14:14 20.04.2024
Stiri

Noua tulpină de COVID-19 din Marea Britanie a fost confirmată și în Danemarca, Olanda și Australia

Actualitate 21.12.2020 14:34 Vizualizări999 Autor: Ziarul National
Noua tulpină de COVID-19 din Marea Britanie a fost confirmată și în Danemarca, Olanda și Australia


Noua tulpină de coronavirus identificată în Marea Britanie, despre care se crede că este mai contagioasă, a fost confirmată și în alte câteva țări, informează The Independent și digi24.ro.

Mutația VUI-202012/01 a obligat autoritățile britanice să impună reguli dure de carantină în perioada sărbătorilor de iarnă. Deși este mai des întâlnită în sudul și estul Angliei, noua tulpină a fost găsită și în alte zone din Marea Britanie, precum și în Danemarca, Olanda și Australia.

Emmanuel Macron, președintele Franței, a provocat îngrijorări spunând că este „foarte posibil" ca noua tulpină să se răspândească deja și în Franța.

„Tulpini similare au fost detectate în Danemarca și Australia, dar există și alte variante foarte similare cu aceasta care au fost depistate în Africa de Sud, Olanda și alte țări", a declarat Susan Hopkins de la Serviciul de Sănătate Publică din Anglia, pentru Sky News.

Pe măsură ce numărul infectărilor cu COVID crește, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a îndemnat țările europene „să-și dubleze măsurile de prevenție și control".

Un grup de reprezentați ai Uniunii Europene urmează să se întâlnească luni pentru a evalua amenințarea provocată de noua tulpină și a coordona un răspuns comun.

După descoperirea noii tulpini, multe state au interzis zborurile care vin din Marea Britanie, printre care Franța, Finlanda, Italia și Turcia, România, dar și R. Moldova.

Noua tulpină nu este considerată a fi mai periculoasă și nici rezistentă la vaccin, însă datele de până acum arată că este cu până la 70% mai contagioasă, iar această trăsătură ar fi legată de explozia de cazuri de COVID-19 din Marea Britanie.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md