13:07:05 24.04.2024
Stiri

Platforma „DA” a CONTESTAT la CC legile cu privire la limbile vorbite și farmaciile mobile: „Constatăm că majoritatea Dodon-Plahotniuc-Șor ține R. Moldova ostatică unui regim mafiot și criminal care nu se vrea dus de la putere”

Actualitate 21.12.2020 14:47 Vizualizări1134 Autor: Ziarul National
Platforma „DA” a CONTESTAT la CC legile cu privire la limbile vorbite și farmaciile mobile: „Constatăm că majoritatea Dodon-Plahotniuc-Șor ține R. Moldova ostatică unui regim mafiot și criminal care nu se vrea dus de la putere” Captură


Platforma „DA” susține că a contestat la Curtea Constituțională toate legile „aprobate ilegal” de majoritatea Dodon-Plahotniuc-Șor. Astfel, astăzi au fost contestate legile cu privire la limbile vorbite și farmaciile mobile, deoarece au „caracter electoral” și „periclitează securitatea republicii, incită populația țării la vrajbă interetnică și creează condiții pentru scheme de corupție”.

Potrivit deputatului Liviu Vovc, prin deschiderea farmaciilor mobile s-ar încălca, cel puțin, regulile de păstrare a medicamentelor. Totodată, sunt promovate medicamente contrafăcute. Iar în cazul altui proiect, care va provoca majorarea prețurilor la medicamente și dispariția celor ieftine, deputatul a menționat că au fost falsificate acte la votarea proiectului în a doua lectură și, în acest context, a sesizat Procuratura Generală pentru fals în acte.

Liderul Platformei „DA”, Andrei Năstase, crede că „majoritatea Dodon-Plahotniuc-Șor din Parlament ține R. Moldova ostatică unui regim mafiot și criminal, care nu se vrea dus de la putere”.

„Mimând proceduri parlamentare și urmărind cu încrâncenare păstrarea puterii cu orice preț, Dodon, Plahotniuc și Șor, prin interpuși, nu fac altceva decât să compromită atât Parlamentul, și așa compromis, dar și mai grav, să compromită Curtea Constituțională. Toți cei care astăzi obligă opoziția democratică să lupte pentru fiecare cuvânt, literă și virgulă din legile lor strâmbe votate noaptea, vor să instituționalizeze și să reinstaureze din nou dictatura mafiei și oligarhiei cu gulere albe. Moldova se află iarăși pe marginea prăpastiei, la doar câțiva pași de un colaps democratic și economic generalizat.

Actuala guvernare nu poate rezolva criza sanitară, așa că vor sa-i învrăjbească pe moldoveni, cu o lege privind funcționarea limbilor vorbite pe teritoriul republicii Moldova, făcută fără nicio discuție serioasa. Nu-i interesează ca această lege îi divizează pe cetățenii țării, ei vor doar să culeagă beneficii politice. Legea PSRM-Șor slăbește și mai tare Moldova. În același timp, cu legea farmaciilor mobile, se vede că nu-i interesează în niciun fel să rezolve problema accesului la medicamente de calitate și accesibile pentru oameni: ei vor doar să înființeze scheme de produs bani pe care să le controleze. Nu putem sacrifica sănătatea oamenilor și încrederea în sistemul farmaceutic doar ca să facă socialiștii și Șor milioane și zeci de milioane din această nouă schemă. R. Moldova nu este un poligon de experimente pentru oligarhi”, a conchis Andrei Năstase.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md