Facultatea Inginerie Economică și Business de la UTM – Cercetări în context global

utm-8

Cercetările actuale nu pot fi concepute fără o abordare interdisciplinară, colaborare internațională, în cadrul unor asociații și proiecte cu parteneri din diverse domenii, inclusiv din străinătate, fapt ce ar aduce o plus valoare incontestabilă rezultatelor obținute. Facultatea Inginerie Economică și Business îsi propune ca scop dezvoltarea unor asemenea parteneriate  cu organizații de notorietate mondială, scrie utm.md.

În cadrul UTM o atenție importantă se acordă participării active a cadrelor didactico-științifice pe diferite platforme și search engine, cum ar Google Scholar, Researchgate s.a., fapt ce ar permite examinarea lucrărilor din diverse domenii din întreaga lume, stabilirea unor noi parteneriate, elaborarea și dezvoltarea unor noi proiecte internaționale.

În acest sens, la inițiativa lui Mansour JAVIDAN – director Garvin Distinguished, profesor la Thunderbird School of Global Management (Arizona State University, SUA), a fost semnat un Acord de colaborare cu echipa FIEB – conf. univ., dr. Rafael Ciloci, decan (coordonator),  conf. univ., dr. Rina Țurcan, șefă Departament EM, și conf. Iuliu Țurcan, cu fundația GLOBE (Global Leadership & Organizational Behavior Effectiveness).

Obiectivul major al acestei colaborări este de a realiza cercetări privind înțelegerea driverilor de schimbare a culturii, leadershipului, dezvoltarea încrederii la nivel mondial. Prin colectarea datelor din peste 160 de țări, studiul devine unul unical în sensul amplorii și complexității cercetării. Va fi posibil de examinat specificul culturii organizaționale, leadershipul în R. Moldova, trendurile atestate la nivel mondial, dar și comparația acestora. Este o oportunitate excelentă pentru colaborare cu destinși savanți din diverse țări și, ulterior, dezvoltarea unor noi proiecte internaționale de cercetare.

###

Acest material a fost scris și redactat de echipa UTM. Informațiile prezentate în acest material nu reflectă nici într-un mod opiniile echipei #diez.

Taguri: #PromoUTM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente