Parlamentul se va convoca în două ședințe extraordinare. Miercuri se va dezbate moțiunea de cenzură împotriva guvernului

Parlament
Foto: Parlament flikr

Biroul permanent al parlamentului a decis, în cadrul ședinței de astăzi, convocarea forului legislativ în două ședințe a unei sesiuni extraordinare. Acestea vor avea loc pe 23 și 24 decembrie, curent.

Miercuri, 23 decembrie, parlamentul se va întruni în ședință plenară, cu începere de la ora 15.00, pentru a dezbate moțiunea de cenzură asupra activității guvernului, înaintată pe 16 decembrie.

Joi, 24 decembrie, începând cu ora 11.00, va avea loc ședința solemnă de învestitură a președintei Republicii Moldova.

Amintim că, pe 16 decembrie, deputatul PAS Igor Grosu a prezentat textul moțiunii de cenzură împotriva activității guvernului Chicu.

„Guvernul Chicu, învestit în luna noiembrie 2019, a eșuat lamentabil în procesul de atenuare a pandemiei și a crizei economice. Guvernul a abandonat sistemul medical în fața celei mai mari provocări din sistemul de sănătate publică. După nouă luni de la începutul epidemiei, numărul locurilor în spitale s-a epuizat, mii de oameni au decedat, personalul medical a ajuns la capătul puterilor, iar virusul circulă în libertate pe străzi. Guvernul Chicu nu a putut proteja populația. Acest guvern nu a putut proteja medicii. Echipamentele de protecție au ajuns mult prea târziu. Cel puțin 60 000 de oameni și-au pierdut locurile de muncă în anul 2020. Pentru a evita colapsul social și economic, este imperativ să scăpăm de acest guvern”, a declarat Igor Grosu.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente