(foto) Parcul „Grigore Vieru” din municipiul Cahul este în proces de renovare. Când se vor încheia lucrările

DJI_0047

Parcul central din municipiul Cahul este renovat cu asistența Uniunii Europene. Lucrările de reconstrucție a parcului „Grigore Vieru”, cu o suprafaţă totală de șase  hectare, au demarat în august curent şi urmează a fi încheiate până în vara anului 2021.

Investiția în valoare de 372 525 de euro este asigurată din fondurile Uniunii Europene, municipalitatea contribuind adițional cu 105 455 de euro. Până în prezent a fost realizată o parte considerabilă din lucrări, precum pavarea a 10 000 m² de alei, extinderea sistemului de iluminare, pregătirea fundaţiei pentru instalarea felinarelor şi a băncilor de recreere, a fost inițiată construcția havuzului muzical pietonal. Lucrările de modernizare a parcului continuă, urmând a fi instalat sistemul de irigare pentru întreținerea spațiilor verzi, montate coșurile de gunoi, felinarele cu iluminare decorativă led, restaurate băncile existente, precum și achiziționate bănci noi. Parcul va deveni și mai verde datorită plantării, anul viitor, a peste 340 de arbori și arbuşti și circa 1 200 de flori şi gazon verde pe o suprafaţă de circa 40 000 m². Havuzul muzical pietonal cu iluminarea multicoloră a jeturilor de apă va fi finisat în 2021.

„Reconstrucția parcului central a fost în top trei cele mai votate idei de modernizare a centrului municipiului Cahul în cadrul concursului «UE pentru Cahul. Ideea ta pentru un municipiu european», desfăşurat în câteva etape în perioada ianuarie-iunie 2020, la care au participat mii de cahuleni şi iubitori ai oraşului. Venim cu investiţii ce răspund nevoilor şi aşteptărilor oamenilor”, spune Alexandru Pelivan, managerul Programului EU4Moldova: Regiuni-cheie.

###

Programul „EU4Moldova: regiuni-cheie” (2019-2024) susține dezvoltarea social-economică inteligentă, incluzivă și durabilă în regiunile Cahul și Ungheni, pentru a asigura cetățenilor o calitate mai bună a vieții. Programul are un buget total de 23 de milioane de euro, este finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) și Fondul Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF).

Mai multe detalii despre activitățile Programului în regiunile Cahul și Ungheni găsiți pe www.eu4cahul.md și www.eu4ungheni.md.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente