fbpx

Deputata Grigoriu contestă atitudinea procurorului general privind dosarul Laundromat: Sunteți invitat la audierile publice

După ce Procuratura Generală a declarat că afirmațiile președintei Comisiei parlamentare pentru investigarea Laundromatului sunt „iresponsabile”, Inga Grigoriu a venit cu o reacție la comunicatul de presă al instituției.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Vă anunț că și dvs sunteți invitat la audierile publice planificate de Comisia Laundromat. Ați deținut funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova în anii 2009–2010 și vicepreședinte al Parlamentului, iar în al doilea mandat de deputat, în anii 2010–2014, ați fost președinte al Comisiei parlamentare pentru securitatea statului, apărare și ordine publică, respectiv și membru al Consiliului Suprem de Securitate, fapt pentru care v-am făcut această invitație.

Vrem să cunoaștem cu toții ce știți despre operațiunea de spălare a banilor murdari în proporție colosală prin intermediul instituțiilor financiar-bancare și instanțelor judecătorești din R. Moldova, petrecută în anii 2010–2014”, a scris Inga Grigoriu într-o postare pe Facebook.

Potrivit președintei Comisiei de anchetă, comunicatul Procuraturii Generale este expus „într-o manieră de autoizolare corporatistă a Procuraturii de realitățile societății noastre și de problemele care interesează cetățeanul – beneficiar al justiției”.

Menționăm că, potrivit Comisiei de anchetă, o parte din banii furați prin intermediul schemei cunoscută drept laundromat ar fi servit pentru a corupe deputați și funcționari. Declarați îi aparține președintei Comisiei, Inga Grigoriu, care totodată afirmă că 22 de miliarde de dolari au trecut prin 62 de țări.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button