fbpx

foto, video | Coadă uriașă și înghesuială la aeroportul de la București. Mai multe persoane au sosit din Marea Britanie

E aglomerație mare pe aeroportul Henri Coandă la terminalul sosiri, unde sute de pasageri, o mare parte a acestora veniți din Regatul Unit, stau la coadă pentru triaj, însă fără respectarea normelor de distanțare fizică.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Oamenii s-au grăbit să se întoarcă în țară până la intrarea în vigoare a noilor restricții, la ora 19:00, când toate zborurile comerciale către și dinspre Marea Britanie vor fi suspendate.

În aeroport sunt două zone de triaj prin care trec toate persoanele care vin din Regatul Unit dar și din alte țări de pe lista galbenă. Sunt doar șase angajați de la DSP care evaluează medical toate persoanele, le oferă fișe pe care să le completeze, după care oamenii sunt obligați să stea în izolare cel puțin 10 zile, dacă își fac în a opta zi un test pentru detectarea coronavirusului.

Măsurile au fost adoptate în contextul în care în Regatul Unit a fost descoperită o nouă tulpină a coronavirusului, cu 70% mai contagioasă decât varianta inițială. În regiuni precum sud-estul Angliei, Țara Galilor și Londra a fost deja instituită carantina, iar mai multe țări au aplicat deja măsura suspendării zborurilor și intrării în carantină a persoanelor care vin Regat.


Amintim că și Republica Moldova suspendă toate cursele aeriene de pasageri din și spre Marea Britanie. Decizia a fost aprobată luni, 21 decembrie, de către Comisia națională extraordinară de sănătate publică, în scopul prevenirii răspândirii noii tulpini a virusului COVID-19, identificată în Marea Britanie. Măsura intră în vigoare începând cu 23 decembrie 2020, ora 00:00

Totodată, din 23 decembrie, ora 00:00, va fi interzisă sosirea pe Aeroportul Internațional Chișinău a pasagerilor cu escală, din Marea Britanie. Așadar, CNESP a aprobat interdicția pentru operatorii aerieni de a îmbarca pasagerii care vin în Republica Moldova cu escală din Marea Britanie.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button