/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

O angajată de la Fondul luptei împotriva corupţiei din Rusia, reținută în această seară

missing
21 decembrie 2020, ora 21:47

Jurista Fondului luptei împotriva corupției din Rusia (FBK), Liubovi Sobali, a fost reținută în această seară. Aceasta ar fi fost reținută în legătură cu dosarul privind otrăvirea opozantului rus Alexei Navalnîii. 

Operațiunea de reținere ar fi avut loc lângă casa lui Konstantin Kudryavtsev, scrie novayagazeta.ru.

Alexei Navalnîi a declarat pentru meduza.io că pe numele ei ar putea fi deschis un dosar penal. Totodată, sursa scrie că angajata Fondului este

Amintim că într-o investigație se arată că un agent rus trimis să-l urmărească pe liderul opoziției, Alexei Navalnîi, a dezvăluit cum a fost otrăvit acesta în august – neorotoxina letală Noviciok i-a fost plantată în chiloți. Dezvăluirea uimitoare a unui agent care face parte dintr-o echipă de elită a FSB a venit într-o convorbire telefonică lungă, ca urmare a demascării acestei unității de către CNN și site-ului de investigații Bellingcat, săptămâna trecută.

Konstantin Kudryavtsev a vorbit și despre alte persoane implicate în otrăvirea lui Alexei Navalnîi în orașul siberian Tomsk și despre cum a fost trimis să „facă curat”. Dar agentul nu vorbea la telefon cu un oficial din Consiliul Național de Securitate al Rusiei, așa cum credea el, ci chiar cu Navalnîi, care a fost la un pas de moarte după incidentul din august.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram