Principală  —  IMPORTANTE   —   Iurie Reniță, infectat cu COVID-19.…

Iurie Reniță, infectat cu COVID-19. Anunțul făcut de fratele parlamentarului

Deputatul fracțiunii Platforma DA, Iurie Reniță, a fost diagnosticat cu noul tip de coronavirus. Anunțul a fost făcut de fratele său, Alecu Reniță, duminică, 20 decembrie, printr-un mesaj pe Facebook.

Alecu Reniță susține că parlamentarul se află într-o stare gravă.

„Îmi permit, ţinând cont de starea gravă în care se află, să vă spun, foarte puţin, din ceea ce merită la moment să se cunoască. De mai multe zile, fratele meu Iurie, luptă din greu să învingă virusul nepoftit şi dezlănţuit pe pământul Moldovei de nepăsarea, aroganţa, iresponsabilitatea şi incompetenţa directă a lui Dodon. Nu intru în amănunte legate de contaminarea cu virusul Covid, dar în altă ordine de idei, se cere, în sfârşit, s-o spun pe şleau că m-a speriat metodele hidoase de linşare a fratelui meu de către criminalii de la putere şi lipsa de solidaritate a mai multor deputaţi „nedodonişti (…)”, a spus fratele deputatului.

Tot astăzi, 20 decembrie, vicepreședintele Parlamentului, deputatul Platformei DA, Alexandru Slusari, a anunțat care este starea de sănătate a lui Iurie Reniță, îndemnând politicienii să fie responsabili în declarații.

„Rog pe toți să aibă discreție și tact față de sănătatea patriotului neamului, domnul Reniță. Dumnealui nu a vrut să apare agiotaj în jurul internării dânsului în spital. În ultimele zile atestăm dinamică pozitivă ușoară la dl. Reniță. Cer responsabilitate de la toți politicienii și activiștii politici, în declarații. Sănătatea și viața sunt o linia roșie, pe care nimeni nu are dreptul s-o depășească”, a spus Slusari într-o postare pe Facebook.

Pe 29 octombrie, liderul Pro Moldova, Andrian Candu, a anunțat că a fost diagnosticat cu COVID-19.

Anterior, și președinta Parlamentului R. Moldova, Zinaida Greceanîi, a fost confirmată pozitiv cu noul tip de coronavirus.

Pe 19 octombrie 2020, reprezentanții Secretariatului Parlamentului R. Moldova au menționat că au fost anunțati despre infectarea cu Covid-19 a 11 deputați, precum și a 11 angajați ai secretariatului.