image
Sursa foto: Nicolae Botgros // Facebook

Pentru prima dată după ce a fost bolnav de COVID, maestrul Nicolae Botgros povestește prin ce a trecut

Maestrul Nicolae Botgros își revine după infecția de COVID - 19, de care a suferit. După aproximativ trei săptămâni de spital, a fost externat, iar acum se află acasă și urmează un tratament de recuperare. Pentru prima dată, după ce a fost testat pozitiv, directorul artistic al Orchestrei Naționale de muzică populară „Lăutarii”, ne vorbește ,în exclusivitate, despre momentele prin care a trecut.

Nicolae Botgros, director artistic al Orchestrei Naționale de muzică populară „Lăutarii”: „Trebuie să recunoaștem că recuperarea este cea mai grea, mai grea decât un tratament. Este mai greu, pentru că parcă nu ai avea paza cea bună lângă tine. Când eram lângă medici, eram mai în siguranță. Acasă este bine. Se spune că și pereții te ajută, dar oricum, nu sunt medicii lângă tine și este un pic de nesiguranță. Dar oricum ținem legătura.”

Maestrul a fost internat în spital trei săptămâni și a fost conectat la aparatele de respirație asistată. Testul Covid pe care l-a făcut după tratament, i-a ieșit pozitiv aproximativ încă o lună și jumătate.

Nicolae Botgros, director artistic al Orchestrei Naționale de muzică populară „Lăutarii”: „Sufletul meu a plâns, sufletul meu a retrăit pentru unele chestii, fiindcă, cel mai groaznic în boala asta este că te desparte de familie, te desparte de toți. Ești izolat absolut total. Nu mai ai nici telefon, nu mai ai nimic. Izolarea asta de tot, de orchestră m-a cam pus în gardă, iar la un moment dat am și făcut chiar și isterie...Acum eu înțeleg despre ce merge vorba și cum vorbeau medici cu mine. Dar pentru mine atunci era foarte greu.”

Recunoaște că fiind pe patul de spital, credea că nu își mai revine.

Nicolae Botgros, director artistic al Orchestrei Naționale de muzică populară „Lăutarii”: „Gândul acesta l-am avut toate trei săptămâni. Mă gândeam nu că nu le-aș fi reușit pe toate, dar că toate rămân baltă. Orchestra, acasă, Cornel, Cristi. Am vrut și eu să ajung ca un gospodar la nunta lui Cristi, să-l văd pe Cornel căsătorit, să văd mai multe lucruri la locurile lor.”

În toată această perioadă Nicoale Botgros a stat departe de vioară și orchestră.

Nicolae Botgros, director artistic al Orchestrei Naționale de muzică populară „Lăutarii”: „Cel mai mult mi-a lipsit vioara. Este pentru prima dată. Am o lună și patru zile. Nu am avut niciodată o astfel de perioadă în viața vieților mele. Au fost doar câteva zile când plecam undeva, dar o lună, niciodată.”

Acum este bine și le mulțumește medicilor, familiei și oamenilor care l-au încurajat prin mesaje de susținere. Când v-a reveni alături de "Lăutarii" nu știe, , deocamdată, deoarece vrea să se recupereze complet. De un lucru este însă sigur. Sărbătorile de iarnă le va petrece alături de familie. Interviul integral cu maestrul Nicolae Botgros îl puteți vedea sâmbătă, începând cu ora 19, la Jurnalul Săptămânii.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: