image
Sursa foto: jurnal.md

CMC va examina regulamentul de compensare a cheltuielilor pentru căldură; Cine sunt beneficiarii

Consiliul municipal Chişinău va examina în ședința de marţi, 22 decembrie, Regulamentul privind compensarea cheltuielilor pentru persoanele defavorizate la efectuarea plăţilor pentru serviciile comunale şi resursele energetice.

Potrivit documentului, la calcularea venitului global al familiei se vor lua în considerare veniturile tuturor persoanelor cu viză de domiciliu pe adresa solicitantului şi cei care locuiesc împreună, fără viză. Persoanele care au în proprietate două sau mai multe locuinţe pe teritoriul capitalei nu pot beneficia de compensare.

Acordarea compensării se efectuează în baza unei cereri, cu anexarea actelor de identitate a persoanelor înregistrate în locuinţă, copia avizului care confirmă dreptul de proprietate sau de locaţiune asupra imobilului, certificatul privind persoanele înregistrate în locuinţă şi extrasul din fişa de evidenţă a locuinţei. Solicitantul mai trebui să prezinte copiile facturilor despre plata la serviciile comunale şi resursele energetice pentru ultima lună, până la depunerea cererii şi avizul de şedere pentru ultimele 12 luni, precedente de la data depunerii cererii pentru persoanele aflate peste hotare, înscrise în locuinţă.

Cererile şi actele necesare pot fi expediate prin poştă sau în format electronic cu aplicarea semnăturii digitale. În cazul în care pachetul de acte depuse este incomplet cererea va fi respinsă. Daca la verificarea actelor prezentate de către beneficiar se vor sesiza informaţii false solicitantul va fi exclus din lista beneficiarilor.

Beneficiarii proiectului sunt persoanele defavorizate din municipiul Chișinău, care au un venit global mediu lunar per persoană mai mic de 3000 lei şi 5000 lei pentru familiile tinere.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: