Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   O noua tulpină de COVID…

O noua tulpină de COVID indentificată în Marea Britanie se poate răspândi mai repede decât versiunea deja cunoscută și cel mai probabil a ajuns și în alte state – consilier științific

O nouă tulpină de COVID-19 identificată în Marea Britanie se poate răspândi mai repede decât versiunea deja cunoscută și cel mai probabil a ajuns și alte țări decât Anglia, relatează Reuters.

Chris Whitty, şeful serviciilor medicale din Anglia, a declarat sâmbătă că se depun eforturi urgente pentru a se confirma că aceasta nu provoacă o rată de mortalitate mai ridicată.

Consilierul științific principal al Marii Britanii a declarat că nouă variantă mai transmisibilă a coronavirusului, care a forțat guvernul să impună restricțiile sociale în Londra și sud-estul Angliei, cel mai probabil este prezentă și în alte țări.

Credem că ar putea fi și în alte țări. Poate că a început de aici, nu știm sigur”, a declarat Patrick Vallance reporterilor sâmbătă.

Guvernul britanic a declarat luni că o creştere a numărului de infecţii în Londra şi sud-estul Angliei ar putea fi legată de o variantă nouă, mai transmisibilă a virusului.

Marea Britanie a raportat vineri 28.507 de noi cazuri de COVID-19 şi 489 de decese, cu rata de reproducere „R” estimată între 1,1 şi 1,2, ceea ce înseamnă că numărul cazurilor creşte rapid.

Boris Johnson a anunțat că Londra și Anglia de sud-est va intra în a patra etapă de măsuri de carantină generală, în contextul creșterii numărului de infecții Covid-19 datorate unui nou tip de coronavirus.

Sursa: Reuters