Ingredientele vaccinului COVID-19 Pfizer. Microcipul nu se numără printre ele

„Nimic prea surprinzător acolo” spun specialiștii despre conținutul vaccinului împotriva COVID-19. 

Într-o scrisoare către FDA, Pfizer a enumerat ingredientele din vaccinul său. Ele pot fi organizate în patru categorii de bază: 

Ingredientul activ: 

  • molecula numită mesager ARN, care conţine instrucţiuni genetice pentru o proteină din coronavirus, numită spike; 

Grăsimi: 

  • 4 tipuri de lipide (trei lipide care formează o bulă grasă, protectoare în jurul mesagerului ARN și colesterol) 

Săruri:

  • clorură de potasiu 
  • fosfat de potasiu monobazic 
  • clorură de sodiu 
  • fosfat de sodiu dibazic dihidrat 

 

Zahăr:

  • zaharoză 

 

„Nimic prea surprinzător acolo”, a spus dr. Matthew Heinz, medicul din Tucson, Arizona, transmite USA Today. 

 Singurul ingredient activ din vaccin este mesagerul ARN care codifică vârful viral al SARS-CoV-2. Mesagerul ARN modificat va conține codul pentru celule care va face proteina spike specifică virusului și care va ajuta la crearea anticorpilor pentru a-l ataca. 

Următorul ingredient cheie pe listă este molecula lipidică, o bilă mică de grăsime, care conține patru componente. Unele componente, cum ar fi colesterolul, sunt naturale pentru organism. 

Când ar putea ajunge vaccinul în Moldova

În timp ce un grup de țări bogate deja au cumpărat aproape o jumătate din ceea ce urmează să producă Pfizer și BioNTech în 2021, Republica Moldova abia a trimis cererea către platforma COVAX pentru vaccinul împotriva COVID-19. Doar 20% din populație va fi vaccinată împotriva COVID-19 și anume câteva categorii de populație cum ar fi lucrătorii medicali, sociali, persoanele cu vârsta de peste 65 de ani și altele, iar dacă vor rămâne vaccinuri, vor fi utilizate pentru alte categorii de populație.

COVAX își propune să furnizeze între două miliarde de doze până la sfârșitul anului 2021 pentru a proteja populațiile cu risc ridicat din întreaga lume, inclusiv în Republica Moldova. Citește mai multe: Țările bogate preiau jumătate din oferta de vaccin COVID-19. Când ar putea ajunge vaccinul în Republica Moldova

Din 2016 scriu despre drepturile femeilor, violența domestică și hărțuire sexuală. Apoi mă concentrez pe democrația locală, reforma administrației publice și pe cum oamenii din sate pot avea condiții mai bune de trai. Îmi pun întrebări despre ce ne doare pe noi, ce iubim și ce ne face mai puternici, iar răspunsurile le găsesc în istoriile umane care apar pe Moldova.org.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.