(foto) A doua zi a festivalului Queer Voices în Moldova. Puteți viziona gratuit filme, scurtmetraje și documentare

My Post (16)

În a doua zi a Festivalului International de Film Queer Voices — Queerantine edition, care are loc între 18 și 20 decembrie, puteți viziona câteva filme pentru adolescenți, o serie de scurtmetraje și documentare.

Programul Festivalului pentru 19 decembrie se va deschide la ora 16.00 direct pe pagina queervoices.md. De asemenea, filmele sunt destinate audienței cu vârsta 16+.

Ora 16.00

Spumă de mare

Detalii: Spumă de mare 2018, Mexic. Un scurtmetraj despre Ana care e îndrăgostită lulea în Sofia, dar timiditatea ei și lipsa de încredere o țin pe loc. Totuși, Ana este încurajată de prietenul ei cel mai bun să facă primul pas.

Regie: Luis Mariano Garcia Producție: Victor Léycegui, Isadora Sánchez.

„Gogoașă”

Detalii: Gogoașă 2020, Germania Nora, la ai săi 14 ani, o întâlnește pe rebela Romy, iar spațiul gălăgios al regiuni Kreuzberg pare a avea multe frumuseți ascunse. Dar Nora trebuie să învețe să-și apere pozițiile.

Regie: Leonie Krippendorff.

Producție: Jost Hering.

Ora 19.00

„Pompeii”

Detalii: Pompeii 2020, Marea Britanie. „Pompeii” este un comentariu asupra obsesiei generațiilor actuale de a-și împărtăși viețile pe net, lăsând cele mai „neinteresante întâmplări” doar pentru ei. Atenție! Filmul conține scene explicite.

„Bandă”

Detalii: Bandă 2020, SUA Rooney este îndrăgostită de Alex, colega sa de echipă de hochei pe gheață. Tatăl acesteia, însă, fiind și antrenorul echipei, încearcă să le țină pe fete departe una de alta.

Regie: Jojo Erholtz.

Producție: Amanda Freedman.

„Distanța dintre noi și cer”

Detalii: Distanța dintre noi și cer 2019, Grecia. Povestea unor doi străini ce se cunosc la o benzinărie veche. „Distanța dintre noi și cer” a câștigat Palme d’or la Cannes pentru cel mai bun scurtmetraj din 2019.

Regie: Vasilis Kekatos.

Producție: Eleni Kossyfidou.

„Frontiera de la miezul nopții”

Detalii: Frontiera de la miezul nopții 2019, Regatul Țărilor de Jos. Aceasta e istoria unor activiști din prima linie a activismului LGBTQI+ din Georgia, despre experiența lor din Ziua Internațională Împotriva Homofobiei, când ei au fost asaltați de mii de activiști anti-gay, conduși de Biserica Ortodoxă Georgiană.

Regie: Peter van Langen, Iris-sanne van der Aar.

Ora 21.00

„Maree”

Detalii: 2018, Regatul Țărilor de Jos. „Maree” este un scurtmetraj-terapie pentru cunoașterea de sine. Tarik face o escapadă spre o cabană din pădurile de Veluwe, unde-l cunoaște pe un tânăr fermecător.

„Căsătorie Inversă”

Detalii: Acestea sunt istoriile femeilor și bărbaților LGBT care, din motive religioase, au decis să se căsătorească împotriva orientării lor sexuale, pentru a se supune legilor Tora și să fie acceptați de familiile, dar și de comunitățile lor religioase.

ATENȚIE! Festivalul va avea loc online, iar accesul la filmele subtitrate în trei limbi (română, rusă, engleză) este absolut gratuit. Festivalul este accesibil doar pe teritoriul Republicii Moldova și poți explora filmele chiar AICI!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente