Un furnizor de energie electrică din România va deschide o sacursală în Republica Moldova

Inca-un-imprumut-pentru-conectarea-la-retelele-de-energie-electrica-din-romania-47839

Acționarii Societății Electrica Furnizare, parte a grupului Electrica (simbol bursier EL), unul dintre principalii distribuitori și furnizori de energie electrică din România, la care statul român are 48,7 % din acțiuni, au decis recent înființarea unei sucursale în Republica Moldova, la Chișinău, scrie Mediafax.

„În cadrul ședinței din 17 decembrie, Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor (AGEA) EFSA a aprobat înființarea sucursalei EFSA în Republica Moldova, cu sediul la adresa Vlaicu Parcalab 63, Chișinău, MD-2012, Republica Moldova”, menționează un comunicat al companiei.

În primele nouă luni ale anului, Electrica a raportat un profit net de 396 de milioane de lei românești la nivel de grup, în creștere cu 146 % față de aceeași perioadă a anului precedent.

Astfel, pe fondul creșterii veniturilor pe segmentul de furnizare și pe cel de distribuție, Electrica și-a majorat veniturile cu 4 % la circa 4,8 miliarde de lei românești. Pe de altă parte, la T3/2020 Electrica a raport un profit net de 207 milioane de lei românești, în creștere de patru ori față de cel din T3/2019 și venituri de 1,6 miliarde de lei.

Compania are 4,2 miliarde de lei românești capitalizare.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente