(video) Așa o situație. Ce trebuie să știi dacă vrei să faci voluntariat cu acte în regulă și la ce să atragi atenția când te implici într-o organizație

131997552_2840093362869717_8370891082843416955_n

În episodul special din acest an, vorbim cu Vlad Popa, jurist, parte a comunității neguvernamentale din domeniul reformei justiției, dar și un vechi prieten #diez, care ne-a explicat în detalii tot ce trebuie să știe tinerii care vor să facă voluntariat în organizații civice și politice și la ce aspecte legale trebuie aceștia să atragă atenția.

Vlad ne-a povestit care este diferența dintre implicarea civică și politică, cum să alegi organizația neguvernamentală din care să faci parte, ce drepturi ai atunci când faci voluntariat, ce putere juridică are carnetul de voluntar și cât de important poate fi pentru obținerea unui job ulterior.

Vlad ne-a mai spus și despre riscurile la care ne putem supune atunci când facem voluntariat politic, dar și cum ar trebui să fie partidul din care să vrem să facem parte. Mai mult, invitatul nostru ne-a oferit sfaturi pentru momentul în care decidem să avem organizația proprie și cum să fim activi civic și fără apartenența la o organizație.

Vezi mai jos interviul integral cu Vlad.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente