(video) Xpeng Motors vine în Europa! A început în Norvegia livrările unui concurent pentru Tesla Model Y

Tânăra companie Xpeng Motors, care a intrat rapid pe piața chineză abia acum trei ani în urmă, şi-a anunțat sosirea în Europa şi a început deja livrările pe prima piaţă – Norvegia. Primul model lansat pe continent este SUV-ul electric Xpeng G3 – un concurent direct pentru Tesla Model Y.

Xpeng G3 era singurul model al companiei înainte de a fi lansat sedanul P7 şi, deşi acasă în primii ani de existenţă a reuşit să găsească pentru SUV doar aproximativ 30.000 de cumpărători, ceea nu este un rezultat impunător, producătorul este ambiţios şi are planuri mari pentru Europa unde se vede accentuat că cererea de mașini electrice este în creștere.

Iată şi un review făcut de vlogger-ul norvegian Bjørn Nyland. Pe canalul său de YouTube mai are şi alte filmuleţe în care a supus modelor câtorva teste.

Primul lot de 100 de exemplare G3 a fost descărcat acum câteva ore în Norvegia. Această piață nu a fost aleasă în mod întâmplător: autoritățile norvegiene nu numai că sprijină puternic vânzările de mașini electrice, dar sunt, de asemenea, implicate activ în dezvoltarea unei rețele naţionale de staţii de încărcare. Prin urmare, în al treilea trimestru al anului 2020, ponderea maşinilor PHEV şi electrice pe piața locală a ajuns la aproape 80%!

Prețul de start pentru modelul de 4.450 mm lungime, dotat cu un motor electric de 197 de CP pe puntea din față și o baterie litiu-ion de 66 kWh (se poate încărca rapid 30-80% în circa 40 de minute), care oferă o autonomie de până la 451 km în ciclu WLTP, porneşte de la 358.000 de coroane norvegiene (34.000 de euro). Şi asta fără posibile subvenţii!

Poate fi dotat cu sistem de pilotare semi automatizată, mai multe perne de aer, faruri Matrix LED, tapiţerie din piele Nappa, etc. Are standard un parbriz panoramic, iar la interior un panou de bord digital şi un monitor central vertical de 15.6 inci.

În termen de un an, conducerea Xpeng va decide care țară europeană va fi următoarea piață după Norvegia: strategia de a intra pe noi piețe de export nu este încă gata, dar va fi gândită cu atenție în lunile următoare.

Mai multe detalii interesante puteţi afla pe pagina modelului (în engleză)! Iar aici puteţi vedea lista completă de dotări în funcţie de nivelul de echipare.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/