/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Londra și Anglia de sud-est intră în carantină generală. O nouă tulpină de coronavirus ar fi crescut numărul infecțiilor

19 decembrie 2020, ora 20:23

Boris Johnson a anunțat că Londra și Anglia de sud-est va intra în a patra etapă de măsuri de carantină generală, în contextul creșterii numărului de infecții Covid-19 datorate unui nou tip de coronavirus, potrivit Euronews și Digi24.ro.

Premierul briatnic a afirmat că persoanele din scenariului 4 trebuie să stea acasă și nu pot călători iar toate persoane din toate scenariile ar trebui să stea în zonele lor locale și să nu călătorească.

Aceasta vina ca urmare a unei creșteri de infecții Covid-19 înaintea unei perioade în care guvernul plănuia să relaxeze restricțiile înainte de Crăciun.

Aceasta, cuplată cu depistarea unei noi tulpini ale virusului, a sporit temerile în privința adunărilor sociale în vremea sărbătorilor.

Profesorul Chris Whitty, medicul șef al Angliei, a spus că creșterea rapidă a infectărilor în sud-estul Angliei a făcut oficialii să stabilească că noua tulpină este probabil mai contagioasă.

“Nu există dovezi în acest moment pentru a sugera că noua tulpină provoacă o rată mai mare a mortalității sau că afectează vaccinurile și tratamentele, însă eforturi urgente sunt în derulare pentru a confirma acest lucru”, a precizat Whitty într-un comunicat.

Prim-ministrul Regatului Unit a fost criticat pentru limitarea reuniunilor de Crăciun, în timp ce multe autorități de sănătate au declarat că nu a impus mai multe restricții.

Guvernul a transmis săptămâna trecută că vor păstra recomandările de Crăciun, relaxând regulile pentru a permis 3 gospodării să se reunească, însă încurajând familiile să petreacă sărbătorile acasă.

În actualele restricții, trei gospodării s-ar putea reuni între 23 și 27 decembrie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram