image
Sursa foto: facebook.com/Matei.Dobrovie

Deputat român: „Regimul Dodon dă ultimul tun”

Politica bugetar-fiscală a RM pentru anul 2021 și bugetele pentru anul viitor au fost adoptate fără dezbateri, fără ca opoziția să-și poată susține amendamentele, cu încălcarea oricăror reguli parlamentare. Așa arată un stat capturat, doar că acum nu de Plahotniuc, ci de binomul Dodon-Șor, comentează deputatul român Matei Dobrovie evenimentele din ultimele zile de la Chișinău.

„Miercurea neagră în Parlamentul R.Moldova. Noaptea ca hoții, majoritatea de strânsură Dodon-Șor-Pentru Moldova a votat pe bandă rulantă legi împotriva intereselor naționale și ale cetățenilor: de la abrogarea legii miliardului, statutul Găgăuziei, statutul special pentru limba rusă, undă verde pentru propaganda rusească în audiovizual și până la împărțirea inechitabilă a bugetelor pentru autoritățile locale. Toate legi cu dedicație, care ar putea să arunce țara în prăpastie prin prejudiciile financiare uriașe generate. Politica bugetar-fiscală a țării pentru anul 2021 și bugetele pentru anul viitor au fost adoptate pe repede înainte, fără dezbateri, fără ca deputații opoziției să-și poată susține amendamentele, cu încălcarea oricăror reguli parlamentare. Așa arată un stat capturat, de data asta nu de Plahotniuc, ci de binomul infracțional Dodon-Șor, care a preluat și continuat schemele de corupție/contrabandă ale oligarhului fugar”, afirmă deputatul PNL de la București.

Matei Dobrovie mai spune că este nevoie de alegeri anticipate cât mai repede „pentru că bandiții nu au niciun scrupul în a jefui tot ce pot, în plină pandemie, indiferent de rezultatele dezastruoase pentru cetățeni”.

„Regimului Dodon nu-i pasă de fermieri, de distrugerea agriculturii, de cei bolnavi de Covid 19, ci vrea să dea ultimul tun, să fure ce mai e de furat, să instige la ură între cetățenii de diferite etnii, să lase viitoarei guvernări găuri imense, iar apoi să dea vina pe aceasta și să revină la putere. Miza lor a fost ca aceste legi să fie promulgate de Dodon înainte ca Maia Sandu să fie învestită. Și-au împărțit bugetul țării, ca și cum ar fi spart o pușculiță”, a conchis Dobrovie.

Noutăţile partenerilor

comentarii: