image
Sursa foto: jurnal.md

Angajați SPPS, decorați de Dodon: Unul a păzit nunta fiului lui Chicu, altul a dat cu mașina peste un deputat

Mai mulți colaboratori ai Serviciului de Protecție și Pază de Stat (SPPS) au fost decorați de către președintele în exercițiu. Printre cei care au primit distincții de stat de la Igor Dodon se numără și maiorul Sergiu Țurcanu, care în luna august a păzit nunta fiului premierului Ion Chicu.

Igor Dodon a decorat cinci colaboratori SPPS cu ordine și medalii. „Distincțiile de stat se conferă pentru îndeplinirea ireproșabilă a datoriei de serviciu, contribuție la organizarea și desfășurarea măsurilor”, se arată în decretul semnat de președintele în exercițiu.

Trei colaboratori SPPS au primit Medalia „Meritul Militar”. Este vorba despre coloneii Oleg Ghiba, Gheorghe Josanu și maiorul Sergiu Țurcanu. Ultimul este angajatul SPPS, care în luna august, în plină pandemie a asigurat securitatea la nunta fiului premierului Ion Chicu. Evenimentul a avut loc într-o locație de lux din raionul Ialoveni, iar accesul presei a fost restricționat de mai mulți agenți de pază la distanța de aproape un km de local, pe motiv că era teritoriu privat.

Printre cei decorați se regăsește și Oleg Chiba, colonelul care în luna iulie l-a luat pe deputatul Pro Moldova, Vladimir Cebotari, peste capota mașini care ieșea din curtea Președinției.

presedinte.mdpresedinte.md

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: