image
Sursa foto: jurnal.md

20 de zile de arest pentru fratele șefului Procuraturii Ștefan Vodă, reținut pentru că ar fi împușcat un băiat de 17 ani

Maxim Guzic, fost ofițer al Serviciului Vamal și fratele șefului Procuraturii Ștefan Vodă, reținut ieri pentru că ar fi împușcat un adolescent de 17 ani, va sta 20 de zile în izolator.

Procurorul de caz, Oleg Veretino, a precizat pentru Jurnal.md că pe numele lui Guzic a fost emis astăzi mandat de arest pentru 20 de zile.

Precizăm că Maxim Guzic, în vârstă de 32 de ani, a fost reținut ieri pentru că ar fi tras într-un adolecent de 17 ani. Totul a avut loc ieri dimineață, la ora 04:10, pe o stradă din sectorul Botanica al capitalei.

Adolescentul împușcat a fost preluat imediat de un echipaj medical și transportat la spital pentru acordarea îngrijirilor medicale.

În fața anchetatorilor, Maxim Guzic nu și-a recunoscut vina și a refuzat să fie supus testului la alcoolemie. Guzic este cercetat penal pentru tentativă de omor.

Amintim că Maxim Guzic a mai fost anterior cercetat penal și reținut în flagrant în timp ce primea mită de 40.000 de euro. S-a întâmplat la sfârșitul anului 2016, într-un dosar de corupție, Guzic fiind atunci reținut în momentul în care i s-au transmis 40.000 de euro. Acesta și complicele său, un șef de secție din cadrul IGP, Octavian Busuioc, au încercat să scape de urmărire, însă, după mai multe ore de urmărire, au fost prinși. Banii au fost depistați în automobilul unuia dintre reținuți și au fost ridicați pentru a fi anexați la dosar.

Noutăţile partenerilor

comentarii: