image
Sursa foto: jurnaltv.md

Krasnoselski a revenit de la Moscova, menajat și de această dată la trecerea prin Aeroportul Chișinău

Șeful regimului separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a revenit astăzi de la Moscova. Și de această dată, liderul separatist a fost menajat la trecerea prin Aeroport. După ce a coborât din avionul privat, acesta a ieșit prin zona VIP, unde era așteptat de mai mulți agenți de securitate. Presa de la Moscova scrie că, în Federația Rusă, separatistul Krasnoselski a cerut autorităților de la Moscova simplificarea procedurii de dobândire a cetățeniei ruse de către locuitorii din regiunea transnistreană.

Potrivit site-ului flightradar24, cursa charter care l-a adus pe liderul separatist la Chișinău a aterizat astăzi la ora 16:28. Acesta a fost așteptat de mai mulți agenți de pază, care se aflau într-o Skoda cu plăcuțe transnistrene de înmatriculare, însoțită de o Toyota. Tot cu aceste mașini Krasnoselki a ajuns la Aeroportul Chișinău atunci când a plecat la Moscova, cu patru zile în urmă.

Krasnoselski urma să revină în Moldova ieri seara, dar ceața i-a stricat planurile, susțin sursele Jurnal TV. La revenire, la bordul avionului nu s-a mai aflat Ilia Kazmalî, unul dintre patronii holdingului „Sheriff”, care l-a însoțit pe Krasnoselski la plecare. Acum patru zile, el a încercat să-și ascundă fața cu geaca.

Presa transnistreană și cea rusească anunță că șeful regimului separatist transnistrean s-a întâlnit la Moscova cu mai mulți șefi din conducerea Federației Ruse, inclusiv cu Dmitri Kozak, reprezentantul special al președintelui rus pentru dezvoltarea relațiilor comercial-economice cu Republica Moldova și autorul eșuatului Memorandum de federalizare a Moldovei. La Moscova, Krasnoselski a cerut simplificarea proceduri de dobândire a cetățeniei ruse de către locuitorii de pe malul stâng al Nistrului, astfel încât aceștia să nu mai fie nevoiți să meargă în Rusia pentru această procedură. Cei din Duma rusă spun că problema ar putea fi soluționată după modelul aplicat în Donbass, prin decret prezidențial. Legislația rusă interzice dubla cetățenie.

Noutăţile partenerilor

comentarii: