SUA: Biden a numit prima femeie amerindian la Interne și primul bărbat de culoare în fruntea Agenției pentru Mediu

Președintele ales al SUA, Joe Biden, o va numi pe Deb Haaland, membră a Camerei Reprezentanților, ca secretar pe probleme interne, potrivit unei surse citate de Reuters. Biden urmează să-l numească și pe Michael Regan la conducerea Agenției naționale pentru Protecția Mediului (EPA), în speranța de a reforma abordarea SUA împotriva schimbărilor climatice.

Foto: colaj Profimedia Images/ captură video YouTube (sustainApp)

Haaland, care este de anul trecut membră democrată din New Mexico în Congresul american, ar fi primul amerindian într-un mandat de secretar al cabinetului prezidențial și primul care să ocupe această funcție, a cărui jurisdicție include pământurile tribale și parcurile naționale precum Yellowstone și Yosemite.

Aceasta declarase anterior că va căuta să introducă o extindere a producției de energie regenerabilă pe terenurile federale, pentru a contribui la lupta împotriva schimbărilor climatice, și să retracteze ceea ce a făcut Donald Trump în privința producției sporite de combustibili fosili.

Primul american de culoare care se va ocupa de Protecția Mediului în SUA

De asemenea, Joe Biden vrea să-l numească pe șeful autorității de protecție a mediului din Carolina de Nord drept liderul Agenției centrale a SUA pentru Protecția Mediului, potrivit unor surse citate de Reuters, citează Digi24.

Numirea lui Michael Regan vine ca urmare a desemnării șefilor departamentelor de Energie, Transporturi și Interne, precum și unui nou birou care va coordona politica internă de gestionare a problemelor climatice de la Casa Albă.

Scopul administrației Biden va fi să îndrepte Statele Unite către zero emisii de gaze cu efect de seră până în 2050 – o provocare de neconceput în trecut, dar care va obliga a doua cea mai mare economie din lume să-și revizuiască părți importante ale industriei sale, de la producția auto la cea de avioane și până la centrale electrice, ferme și clădiri.

Sursele citate de Reuters spun că Regan este în ultimele faze ale verificării făcute de echipa Biden. Dacă va fi confirmat, va fi primul bărbat de culoare care va conduce EPA, fiind un plus istoric pentru diversitatea administrației prezidențiale a Statelor Unite.


Pub