(video) Momentul în care se dă foc unui BMW la Căușeni. Este mașina unui fermier, ce protestează la Parlament: „Eu știu cine a făcut-o”

Automobilele afectate de incendiul de aseară sunt ale antreprenorului Mihail Babicov, care este una dinte persoanele din primele rânduri la protestul agricultorilor din PMAN, fiind și organizator din partea echipei de la Căușeni. Momentul incendierii BMW-ului protestatarului fermier a fost înregistrat de camerele de supraveghere. Flăcările au afectat și microbuzul fermierului, dar a reușit să fie salvat.

Foto: Sergiu Litvinenco/facebook

Mihail Babicov a reconstruit evenimentele din noaptea trecută și a spus cum și-a văzut mașinile incendiate.

„În jurul la ora 05:00 dimineață am auzit zgomot afară, mașini. Am ieșit, m-am uitat pe fereastră, stătea o autospecială IGSU și când m-am uitat pe altă fereastră, am văzut că deja stingeau BMW-ul băiatului meu. Am ieșit afară, am depistat că două mașini au luat foc. Am sunat la băieți și am scos informații de pe camerele de supraveghere. Era poliția pe loc, când au fost văzute înregistrate camerele de supraveghere s-a depistat că o persoană necunoscută s-a apropiat de mașină, a turnat benzină și a dat foc”, povestește Babicov.

1 / Sursa:IGSU

Fermierul spune că nu are dușmani, dar ar putea face analogie cu ceea ce s-a întâmplat anterior și ar presupune cine a făcut-o, într-un final, declarând că știe cine este persoana care ar sta în spatele incendierii mașinilor, deși nu are probe concludente.

„Eu dușmani nu am, în afară de oameni care-s bandiți, hoți, corupți, pe care i-am declarat și în PMAN și în fața la Parlament. Aceștia îs dușmanii mei. Dușmanii care se tem pentru fotoliul lor. Noi avem aici o persoană concretă care este demisă din funcție și am câteva presupuneri, dar dovezi nu am. Posibil nici nu o să găsim. Dar acea persoană care a făcut asta, să știe că eu nu mă tem de el și eu știu cine a făcut. Eu vă garantez că eu nu voi lăsa asta așa, să se teamă el acum și să-i tremure genunchii. Vă spun, asta a fost făcut la comandă, nu vine orice om (n.r să de-a foc)”, a precizat bărbatul.

1 / Sursa:IGSU

Mai mult acesta spune că în spate nu ar putea să se afle vreun concurent, întrucât veniturile din activitatea sa nu sunt atât de mari încât să-i sperie pe ceilalți antreprenori.

„Eu am 50 de ha, la nimeni nu m-am băgat, pământul e al meu, via noastră familială. Suma pe care noi o obținem nu este un pericol pentru business-ul altcuiva. Cel mai mare pericol pe care l-am făcut a fost că am scos pe cineva de la Primăria Căușeni și posibil să-l las și fără locul de deputat”, a mai spus Mihail Babicov.

În aceea ce privește pierderile de după incendiu, agricultorul spune că BMW-ul ar fi fost cumpărat la mâna a treia cu 10 mii euro, în urmă cu câteva luni.

„Mașina de model BMW distrusă complet e cumpărată la mâna a treia, dacă pot să pun așa, prețul în jur la 10 mii euro. Prețul microbuzului e de vreo 8 mii euro, dar e cumpărat cu șase ani în urmă. BMW-ul l-am cumpărat acum câteva luni, pentru că trebuia să ajungem la ferma pe care o deținem și am zis să cumpărăm o mașină mai bună 4X4. Dacă sincer, am împrumutat bani să o luăm, și nici nu am reușit să-I dăm înapoi”, a conchis Bobicov.

Amintim că un automobil de model BMW X3 a luat foc pe teritoriul gării auto din orașul Căușeni în dimineața zilei de 18 decembrie. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 4:45.


Pub