(video) Procuratura din Sankt Petersburg interzice piesa lui Morgenstern „L-am mâncat pe bunicul meu”

Judecătoria Kolpinsky din Sankt Petersburg a înregistrat un proces administrativ de la Procuratură, care a cerut interzicerea melodiei rapperului Morgenstern „L-am mâncat pe bunicul meu” și a mai multor anime-uri, inclusiv seria „Death Note”. Anunțul a fost făcut pe pagina canalului de Telegram al serviciului de presă al instanțelor din Sankt Petersburg, scrie tv rain.

Foto: medialeaks.ru

Potrivit unor surse de pe Telegram, motivul interzicerii piesei ar fi faptul că se face aluzie directă la președintele rus Vladimir Putin.

Experții însă, care au verificat piesa lui Morgenstern au indicat că titlul acesteia este incorect. Ei nu au dat niciun alt motiv pentru interzicerea piesei.

De asemenea, procuratura solicită interzicerea filmelor anime „Interspecies Reviewers”, „Tokyo Terror” și a serialului „Death Note”, „Elven Song”. În proces se indică faptul că fiecare episod din anime prezintă scene de brutalitate, crimă și violență.

„Anime cu părți ale corpului ce zbor, violență fizică și mentală, relații sexuale netradiționale, scene care arată moartea oamenilor într-un mod natural și posibile opțiuni pentru relații”, se precizează în comunicatul emis de serviciul de presă al instanțelor, care citează poziția Procuraturii.

Într-un interviu oferi lui Iurii Dudi, Morgenstern a explicat că compoziția „ L-am mâncat pe bunicul meu” conține o referință la meme-urile cu același nume din grupurile de pe VKontakte. El a mai spus că a furat versurile și motivul piesei de la „no-name” (rapperul dmtboy are o compoziție similară).


Pub