Socialistul Golovatiuc pleacă ambasador la Moscova. Decretul de numire în această funcție, publicat în Monitorul Oficial

Decretul privind numirea lui Vladimir Golovatiuc în funcția de ambasador al Republicii Moldova în Federația Rusă a fost semnat de președintele Igor Dodon și publicată în Monitorul Oficial. Totodată, șeful statului a semnat și decretul privind rechemarea lui Andrei Neguța din funcţia de ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Moldova în Federația Rusă.

Foto: simbol

Ambele decrete au fost publicate astăzi, 18 decembrie, în monitoriul oficial, zi în care și intră în vigoare.

Cabinetul de miniștri a aprobat candidatura lui Golovatiuc în funcția de ambasador al RM în Rusia, în ședința de miercuri 16 decembrie și cererea de rechemarea lui Neguța pe 9 decembrie.

Șeful statului în funcție, Igor Dodon, a declarat pe 8 decembrie, la o emisiune televizată, că diplomatul trebuie rechemat și tras la răspundere, dacă ancheta va stabili implicarea acestuia în contrabanda cu anabolizante.

Totodată, Ministerul de Externe a anunțat ieri că a demarat o anchetă internă, dar și elaborarea unei strategii de modificare a protocolului privind „poșta diplomatică” pentru a putea contracara orice abuz.

Procuratura Generală a demarat un dosar penal pe cazul de contrabandă cu anabolizante, depistate în vamă, într-un microbuz cu numere diplomatice ale Ambasadei Moldovei la Moscova, care ar fi dus „poșta diplomatică”. Informațiile operative au fost livrate de către Serviciul de Informații și Securitate și Serviciul Vamal.

Șoferul microbuzului cu numere diplomatice ce aparține Ambasadei Republicii Moldova în Rusia, reținut sâmbătă la postul vamal Palanca, în care au fost depistate cutii cu anabolizante, a fost pus sub învinuire.


Pub