Alte 200 de paturi urmează a fi activate la Centrul Moldexpo pentru pacienții cu Covid-19

În prezent, la Centrul „Covid – 19 Chișinău” din cadrul Moldexpo sunt pregătite 200 de paturi pentru a fi activate imediat pentru tratamentul staționar al pacienților cu coronavirus.

Foto: UNIMEDIA

Se examinează posibilitatea de a activa suplimentar 140 de paturi.

Astfel, capacitatea de spitalizare la Centrul „Covid – 19 Chișinău” va fi de 340 paturi și amenajarea unui spațiu suplimentar pentru cu 80 de locuri pentru triajul pacienților suspecți la Covid.

De la începutul pandemiei, spitalele municipale au fost adaptate rând pe rând și activate mai multe secții sau blocuri pentru internarea și tratarea pacienților cu coronavirus, iar mai multe instituții medicale au fost reorganizate.

În total au fost amenajate 1.130 de paturi pentru maturi în instituțiile medicale: - SCM ”Gh. Paladi” - SCM ”Sf. Arh. Mihail” - SCM ”Sf. Treime” - Spitalul de Ftiziopneumologie

Totodată, în SCM „Boli Contagioase pentru Copii” și în SCMC „V. Ignatenco", au fost amenajate 167 paturi pentru copiii cu Covid-19.

„Acum analizăm posibilitatea de a amenaja alte circa 150 de locuri în blocul 2 al Spitalului municipal de Ftiziopneumologie”, spune Ion Ceban.

De asemenea, amintesc că din bugetul municipal au fost securizate 43 de milioane pentru gestionarea pandemiei Covid, la fel au fost alocate resurse din fondul de rezervă și din donațiile parvenite pe contul Primăriei, pentru echiparea spitalelor și a medicilor în această perioadă.

De asemenea, au fost transmise din donații diverse echipamente de protecție și utilaje medicale tuturor spitalelor și Instituțiilor de Asistență Medicală Primară.


Pub