China va vaccina anti-Covid 50 de milioane de persoane înaintea Noului An chinezesc

China are în plan să vaccineze anti-Covid 50 de milioane de persoane din grupe prioritare până la începerea sezonului călătoriilor prilejuite de Noul An chinezesc, scrie digi24.ro.

Foto: digi24.ro

Beijingul plănuiește să distribuie 100 de milioane de doze de vaccin după ce a autorizat pentru utilizare de urgență două vaccinuri candidat de la Sinopharm și unul de la Sinovac Biotech. Cel de-al patrulea vaccin, dezvoltat de CanSino Biologics, a fost aprobat pentru a fi folosit în cadrul armatei.

Potrivit publicației South China Morning Post, oficialilor chinezi li s-a cerut să încheie administrarea primelor 50 de milioane de doze de vaccin până la 15 ianuarie, iar a celorlalte 50 de milioane până la 5 februarie.

Din grupele care vor avea prioritate în campania de vaccinare anti-Covid-19 fac parte personalul medical, polițiștii, pompierii, vameșii, bagajiștii și personalul din transport și logistică.

Inocularea în masă a grupelor prioritare are ca scop reducerea riscului de răspândire a bolii în timpul tradiționalei vacanțe anuale de o săptămână, explică cotidianul SCMP.

Ar putea începe vaccinarea persoanelor vârstnice și a celor cu boli cronice la începutul lunii viitoare, după ce va încheia administrarea vaccinului la grupele prioritare.


Pub