Distribuirea surselor financiare acumulate în fondul de donații pentru necesitățile Spitalul de Ftiziopneumologie

Primăria municipiului Chișinău informează că surse financiare în sumă de 101 627 mii lei acumulate pe contul deschis de autorități locale, în cadrul Campaniei de colectare a fondurilor pentru instituțiile medicale implicate în tratarea bolnavilor cu Covid-19, au fost distribuite pentru necesitățile Spitalului de Ftiziopneumologie.

Foto: UNIMEDIA

Decizia a fost luată astăzi în cadrul ultimei ședințe a Grupului de lucru responsabil de examinarea solicitărilor privind finanțarea necesităților strigente.

Instituția medicală este antrenată în tratarea pacienților bolnavi cu Covid-19, forme ușoare și de gravitate medie. De asemenea, din 10 decembrie, a.c., în blocul nr.2 al Spitalului Clinic Municipal de Ftiziopneumologie au fost activate 130 de locuri.

Totodată, în urma lansării campaniei de colectare a donaților pentru combaterea Covid-19 a fost încasată suma de 6 010,6 mii lei. Sursele financiare acumulate din donațiile agenților economici și a persoanelor fizice au fost repartizați astfel:

  • Direcției generale asistența socială și sănătate - 2 469,6 mii lei;
  • Instituțiilor medico-sanitare publice, spitalelor municipale - 1 700,0 mii lei;
  • Instituțiilor medico-sanitare publice, asociațiilor medicale teritoriale municipale - 1 400,0 mii lei;
  • Instituțiilor medico-sanitare publice, centrelor de sănătate din suburbiile municipiului Chișinău - 140,0 mii lei;
  • Preturilor de sector - 100,0 mii lei.

Pentru măsurile și acțiunile legate de protejarea cetățenilor municipiului Chișnău și întreprinderea măsurilor de profilaxie și prevenire a răspândirii virusului Covid-19, la nivel de municipalitate a fost alocată suma totală de 108 331,50 mii lei, inclusv:

  • 97 087,6 mii lei din contul modificărilor în structura cheltuielilor bugetului municipal pe anul curent;
  • 5 434,3 mii lei din contul mijloacelor Fondului de rezervă al municipiului Chișinău;
  • 5 909,6 mii lei din contul donațiilor acumulate în urma lansării campaniei de colectare a fondurilor pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin Covid-19.


Pub