Principală  —  IMPORTANTE   —   Dinu Plîngău: Parlamentul nu a…

Dinu Plîngău: Parlamentul nu a trimis spre promulgare politica bugetar-fiscală și bugetul de stat

Dinu Plîngău

După ce deputatul Platformei DA, Dinu Plîngău, a anunțat vineri, 18 decembrie, că 22 de proiecte adoptate la ultimele ședințe ale Legislativului au fost trimise președintelui în exercițiu, Igor Dodon, spre promulgare, și că responsabilii din cadrul secretariatului Parlamentului de la Chișinău au refuzat să-i prezinte textul final al acestor proiecte, tot astăzi, deputatul a anunțat că a recepționat informația solicitată de la Secretariat.

Potrivit lui Plîngău, spre promulgare nu au fost expediate politica bugetar-fiscală și bugetul de stat.

„Spre promulgare au fost expediate: legea limbilor vorbite, legile pe statutul Găgăuziei, audiovizualul, ANI-ul, Bugetul asigurărilor sociale, fondul asigurărilor obligatorii de asistență medicală, etc. Nu au fost expediate politica bugetar-fiscală și bugetul de stat. Dodon primește mai repede informația de la Parlament decât deputații. Păcat, am pierdut juamate de zi. Acum trebuie să mai examinăm fiecare cuvânt și virgulă din aceste proiecte, redactăm sesizările și le depunem imediat”, a spus Plîngău într-o postare pe Facebook.

Miercuri noaptea, 16 decembrie, pe fundalul scandărilor deputaților PAS și PPDA, cu mai puțin de o oră până la miezul nopții, deputații Partidului Socialiștilor și cei din Pentru Moldova, din care fac parte transfugii Pro Moldova și deputații Partidului Politic Șor au votat proiectele bugetelor anuale în două lecturi, lectură finală.

Tot în ședința de miercuri deputații PSRM – ȘOR au votat un alt pachet de legi, printre care legea cu privire la anularea „legii miliardului”, legile cu privire la UTA Găgăuzia, dar și legea cu privire la statutul special pentru limba rusă.