Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Croaţia înăspreşte restricţiile împotriva COVID-19…

Croaţia înăspreşte restricţiile împotriva COVID-19 în timpul sărbătorilor

Foto: Digi 24

Guvernul Croaţiei va impune noi restricţii asupra vieţii sociale de Crăciun şi Anul Nou în contextul creşterii numărului de cazuri de COVID-19, relatează vineri dpa, informează Digi 24.

Potrivit sursei citate, între 23 decembrie şi 8 ianuarie, oamenii nu vor putea să-şi părăsească cantoanele de reşedinţă, a declarat vineri, la Zagreb, ministrul de interne croat Davor Bozinovic.

Singurii care fac excepţie sunt lucrătorii cu profesiuni considerate esenţiale.

Maximum zece persoane din cel mult două gospodării pot participa la petrecerile private de Crăciun.

Restricţiile asupra serviciilor religioase vor fi într-o oarecare măsură relaxate în timpul sărbătorilor. Până acum, maxim 25 de persoane puteau participa la slujbe, indiferent de mărimea bisericilor.

De Crăciun şi în Ajunul Crăciunului este acum permis ca în biserică să intre câte persoane este posibil cu condiţia ca fiecărui participant la slujbă să i se asigure un spaţiu de 7 metri pătraţi.

Croaţia are o populaţie de puţin peste 4 milioane de locuitori şi este împărţită în 20 de cantoane plus capitala Zagreb.

Pandemia a lovit puternic Croaţia. Centrul european de prevenire şi control ale bolilor (ECDC) a estimat numărul oamenilor care au contractat COVID-19 în ultimele două săptămâni la 49.274, ceea ce înseamnă o rată de 1.214 de îmbolnăviri la 100.000 de locuitori.