12:24:51 23.04.2024
Stiri

VIDEO // Viorel Morari sugerează că Stoianoglo face „doar show” prin reținerea, repetată, a oamenilor lui Șor

Actualitate 18.12.2020 09:28 Vizualizări2093 Autor: Ziarul National


Șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, susține că procurorul general, Alexandr Stoianoglo ar minți și și-ar face PR pe baza dosarului furtului miliardului, iar reținerea recentă, în mod repetat, a persoanelor apropiate lui Ilan Șor nu ar fi decât „show”.

Viorel Morari a amintit, joi-seară, că aceste persoane au mai fost reținute în 2015.

„Recent i-a reținut pe alți angajați, apropiați de-ai lui Șor, care au făcut anumite declarații precum că Denis Ulanov este implicat în furtul miliardului. Aceste declarații au fost făcute de persoanele respective încă în 2015. Colegii mei i-au reținut atunci, iar ei au declarat că Șor este implicat în furtul miliardului. Evident, că pe lângă Șor era Ulanov și restul. Șor a fost trimis în instanța de judecată atunci anume pentru acest fapt. Ce face procurorul general? Doar show! Ei au reținut persoane care au comis fapta în 2014”, a explicat Viorel Morari în cadrul emisiunii „Cabinetul din umbră”, de la Jurnal TV.

Morari a pomenit și despre reținerea, în trecut, a angajaților Băncii Naționale a Moldovei. Aceștia au fost ținuți o lună-două în arest, după care au fost eliberați.

Sursa citată a mai spus că societatea a avut mari așteptări de la noul procuror general, care, însă, în dosarul furtul miliardului nu a făcut nimic timp de un an, de când a preluat conducerea Procuraturii Generale. „Dl procuror general Stoianoglo minte. El a început a-și face PR, el vorbește bine în turcă atunci când trebuie”, este convins Morari.

Șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție a criticat și ideea procurorului general, potrivit căreia de furtul miliardului trebuie să se ocupe judecători specializați. În context, Morari a spus că dorința Procuraturii Generale de a crea complete de judecători specializați contravine Constituției și nu a fost văzută cu ochi buni nici de angajații din sistem.

„Prin crearea completelor specializate, din câte înțeleg, vor exista doar două complete specializate, din start se cunoaște cine dintre judecători va examina anumite dosare în furtul miliardului. Este mai comod sau mai confortabil să subordonezi sau să controlezi șase judecători decât întreg sistemul”, a explicat Viorel Morari.

Amintim că, la începutul lunii decembrie a acestui an, procurorii și ofițerii CNA a reținut șase persoane în dosarul fraudei bancare, inclusiv pe fostul președinte al Băncii de Economii, Viorel Bîrca, și ex-președintele Unibank, Dumitru Țugulschi.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md