15:38:12 19.04.2024
Stiri

Dodon s-a GRĂBIT să promulge legile SCANDALOASE privind „circulația” limbii ruse pe teritoriul R. Moldova, anularea Legii antipropagandă și statutul Găgăuziei

Actualitate 18.12.2020 10:59 Vizualizări2132 Autor: Ziarul National
Dodon s-a GRĂBIT să promulge legile SCANDALOASE privind „circulația” limbii ruse pe teritoriul R. Moldova, anularea Legii antipropagandă și statutul Găgăuziei


Președintele în exercițiu, Igor Dodon, a promulgat astăzi mai multe legi controversare adoptate în această săptămână de către majoritatea PSRM – Platforma „Pentru Moldova”, inclusiv cea privind statutul limbii ruse și anularea Legii antipropagandă pe teritoriul R. Moldova.

„Am promulgat câteva legi importante, așteptate de cetățeni. Este vorba despre legea de anulare a așa-numitei „legi a miliardului”, prin care guvernele anterioare au pus pe spatele cetățenilor plata pentru miliardul furat din cele trei bănci.

- Legea pentru modificarea Legii nr. 156/1998 privind sistemul public de pensii care prevede reducerea vârstei de pensionare până la 57 de ani la femei și 62 de ani la bărbați. În cazul femeilor cu cel puțin 5 copii, acestea vor avea dreptul să iasă la pensie la 54 de ani.

Citește și: Un fost MINISTRU demontează pretinsa intenție bună a socialiștilor de a micșora vârsta de pensionare. Dodon vrea să pună sistemul de pensii pe butuci: „Pensiile vor fi mai MICI și riscăm FALIMENTAREA sistemului”

- Pachetul de legi cu privire la UTAG, legi care vin să contribuie la armonizarea legislației naționale în conformitate cu prevederile Constituției, legislației R. Moldova și a Legii privind statutul juridic special al UTA Găgăuzia.

CITIȚI și BĂLBÂIALĂ în Parlament // VOTAT, ANULAT și iar VOTAT: Găgăuzia va avea nivel SPECIAL de administrare. „Vă rog să fiți mai atenți altă dată”

- Legea pentru completarea articolului 181 al Legii nr.1456/1993 cu privire la activitatea farmaceutică care presupune că la solicitare, prospectele medicamentelor să fie oferite de farmacii și instituțiile medicale în limba de stat ori în limba rusă.

Citește și: CNA-ul condus de ex-consilierul lui Dodon CRITICĂ proiectul PSRM, care impune LIMBA RUSĂ în toate instituțiile publice: „E un PERICOL iminent la adresa orânduirii sociale și bazei statalității R. Moldova, ar putea duce la conflicte între etnii”

- Legea cu privire la funcționarea limbilor vorbite pe teritoriul R. Moldova care prevede restabilirea statutului limbii ruse ca limbă de comunicare interetnică, așa cum a fost timp de peste două decenii, până când Curtea Constituțională a declarat legea desuetă și a recomandat aprobarea unei noi legi.

CITIȚI și DOC // LEGEA care prevede utilizarea limbii ruse în R. Moldova alături de cea română, APROBATĂ în a doua lectură: Documentul a stârnit discuții aprinse în societate

- Legea cu privire la modificarea şi completarea Codului serviciilor media audiovizuale al R. Moldova prin care a fost anulată cenzura la posturile TV. În curând, pe micile ecrane ale cetățenilor R. Moldova vor reveni buletinele informative ale posturilor TV din Rusia, dar și câteva canale TV, interzise până acum”, a comunicat Dodon.

Deputații din opoziție au declarat că vor contesta la Curtea Constituțională majoritatea legilor aprobate „cu încălcări de procedură” de majoritatea PSRM – Platforma „Pentru Moldova”, pentru că ar fi „toxice” pentru societate.


Stiri relevante
Top stiri

Actualitate
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md