09:34:43 19.04.2024
Stiri

DOC // Platforma „Pentru Moldova” califică drept FALSURI unele afirmații cu privire la farmaciile mobile. CONCRETIZĂRILE făcute de parlamentarii platformei

Actualitate 18.12.2020 14:29 Vizualizări2223 Autor: Ziarul National


DOC // Platforma „Pentru Moldova” califică drept FALSURI unele afirmații cu privire la farmaciile mobile. CONCRETIZĂRILE făcute de parlamentarii platformei
Poză simbol

Platforma „Pentru Moldova”, autorul proiectelor de lege cu privire la activitatea farmaciilor mobile și activitatea farmaceutică, respinge și condamnă speculațiile, potrivit cărora în farmaciile mobile „va fi admisă comercializarea medicamentelor neautorizate, periculoase, în condiții inadecvate și de către personal necalificat”.

Platforma „Pentru Moldova” subliniază că activitatea farmaciilor mobile va fi asigurată de către lucrători medicali calificați cu studii superioare sau medii, iar la transportarea, desfacerea și păstrarea medicamentelor vor fi respectate cu strictețe toate regulile sanitare și de securitate impuse.

„Farmaciile mobile nu vor putea comercializa medicamente cu conținut de substanțe stupefiante, psihotrope și precursori. Farmaciile mobile vor avea dreptul să livreze la domiciliu medicamente pensionarilor cu dizabilitate severă, imobilizați la pat, iar cheltuielile vor fi compensate de CNAM”, se arată într-un comunicat al Platformei.

Potrivit sursei citate, activitatea farmaciilor mobile se va desfășura, prioritar, pe lângă Centrele medicilor de familie din sate, în baza unui grafic prestabilit cu cetățenii și administrațiile locale. Medicamentele vor fi comercializate doar adulților.

Lista medicamentelor fără prescripție va fi coordonată cu Agenția Medicamentului, punctează aceeași sursă. Aceasta va include numai medicamente bazate pe plante medicinale sau cele cu risc de farmacovigilență scăzută. „Mecanismul detaliat care va asigura respectarea calității medicamentelor, care vor fi eliberate prin intermediul farmaciilor mobile, urmează să fie pus în aplicare de către Guvern”, se mai arată în comunicat.












Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md