17:39:16 28.03.2024
Stiri

VIDEO // Tractoare în fața Parlamentului: Agricultorii anunță un NOU protest pentru săptămâna viitoare, după ce ultimatumul lor a fost ignorat. „O să blocăm Parlamentul, Guvernul, vămile și aeroportul”

Actualitate 18.12.2020 15:55 Vizualizări1920 Autor: Ziarul National
VIDEO // Tractoare în fața Parlamentului: Agricultorii anunță un NOU protest pentru săptămâna viitoare, după ce ultimatumul lor a fost ignorat. „O să blocăm Parlamentul, Guvernul, vămile și aeroportul”


UPDATE // Agricultorii anunță că, de marți, „se va începe un nou val de proteste”, mai mare și „mai apăsător” pentru actuala guvernare, fiind mobilizată și mai multă tehnică agricolă, din toate raioanele.




UPDATE, ora 16.30 // Agricultorii sunt îndemnați de către organizatori să vină marți, pe 22 decembrie curent, la un nou protest în centrul Chișinăului, care va începe la ora 10.00.

„Noi suntem duși de nas”, afirmă ei, după ce guvernarea nu le-a oferit niciun răspuns la ultimatumul care a expirat astăzi la amiază.

Fermierii au îndemnat „întreaga societate” să vină să protesteze pașnic împotriva actualei guvernări.

„O să blocăm Parlamentul, Guvernul, vămile, aeroportul”, a spus la microfon Sergiu Stefanco, unul dintre liderii protestatarilor.




UPDATE // Alexandru Slusari susține că suma necesară achitării subvențiilor pentru agricultori a fost identificată și trebuie stabilit doar mecanismul de acordare a acestuia. Deputatul crede că protestele sunt necesare pentru a pune presiune pe guvernare, astfel încât banii să ajungă la fermieri.




UPDATE // Deputatul Alexandru Slusari susține că socialistul Radu Mudreac, cel care a promis că timp de 24 de ore va da un răspuns protestatarilor, a „dispărut”.

Slusari afirmă că a discutat cu deputatul PSRM la ora 13.00 și acesta a spus că „situația îl depășește”, arătându-se nemulțumit că fermierii nu au încredere în el.

„Scopul lor este de a provoca violența și a da vina pe opoziție”, a declarat deputatul PPDA.

Vicepreședintele Parlamentului a aflat că proiectul legii bugetului pentru anul viitor a fost trimis deja spre promulgare la Președinție.





UPDATE // Vasile Mârzenco, directorul executiv al Federației Naționale a Fermierilor din Moldova, susține că nu are cine să le ofere un răspuns fermierilor la ultimatumul anunțat ieri.

„Nu-i putem găsi în Parlament. Acum sunt numai cei de la Platforma DA și polițiștii”, a spus Mârzenco.




UPDATE //
Lucrurile se precipită în fața Parlamentului. Forțele de ordine au blocat aleile care duc spre clădire, iar protestatarii se revoltă.




UPDATE // Vasile Mârzenco, directorul executiv al Federației Naționale a Fermierilor din Moldova, neagă faptul că agricultorii protestatari ar fi deteriorat scările Parlamentului cu tractoarele sau că ar fi rănit carabinieri, așa cum îi acuză guvernarea.

Mârzenco a anunțat că fermierii așteaptă în continuare soluționarea revendicărilor, ironizând pe seama faptului că actuala guvernare a găsit de cuviință să faciliteze importul unor tipuri de țigări, în favoarea intereselor unor deputați, decizie care va lipsi bugetul de stat de 160 de milioane de lei în 2021: „Ne prăpădim, dacă nu avem acele țigări”.




UPDATE // Fermierii cred că incendierea automobilelor unui agricultor este o metodă de intimidare a protestatarilor.




UPDATE // La protestul agricultorilor aderă și transportatorii.




Agricultorii s-au adunat astăzi din nou în fața Parlamentului, cerând guvernării să le îndeplinească revendicările.

Ultimatumul oferit deputaților expiră astăzi la ora 14.00, iar fermierii așteaptă un răspuns oficial vizavi de identificarea resurselor financiare în bugetul public pentru plata unor subvenții în mărime de câte 3 000 de lei per hectar de porumb sau floarea-soarelui distrus de secetă în acest an.

CITIȚI și VIDEO // Momentul în care un individ INCENDIAZĂ noaptea mașinile agricultorului de la Căușeni, surprins de camerele de supraveghere

Fermierii spun că nu-și vor retrage tractoarele din centrul Chișinăului, până decizia privind plata acestor subvenții nu va fi publicată în „Monitorul Oficial”. Ei vor, astfel, să se asigure că nu vor fi duși de nas încă o dată, așa cum s-a întâmplat și miercuri-noapte, când majoritatea parlamentară Dodon-Șor a votat în grabă bugetul de stat pentru anul viitor și le-a ignorat cerințele.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md