Rezultate ale colaborării orașului Cimișlia cu autoritățile poloneze

Rezultate ale colaborării orașului Cimișlia cu autoritățile poloneze

În acest an, primăria orașului Cimișlia a reușit să obțină finanțare pentru proiectul „Renovarea rețelelor de aprovizionare cu apă în sectorul Cogâlnic din orașul Cimișlia” (o portiune de 1800 m de pe str. M. Viteazul), finanțat cu 20 de mii de euro de către Ministerul Afacerilor Externe a Republicii Polone prin intermediul Ambasadei Republicii Polone la Chișinău și 272.000 de lei alocați prin decizia Consiliul orășenesc Cimișlia. Lucrările de instalare/montare au decurs pe parcursul lunilor noiembrie și decembrie conform contractului nr. 190/20 din 3.11.20.

Proiectul prevede executarea lucrărilor de pozare a 1800 m țeavă de apeduct, 13 cămine de vizită, 4 hidranți antiincendiu. Contribuția cetățenilor la renovarea acestei străzi va fi conectarea individuală. Lucrările urmează a fi finisate până la data de 24 decembrie curent. Această realizare se datorează relațiilor de colaborare fructuoase ale primăriei Cimișlia cu reprezentanții autorităților poloneze.
Ținem să aducem mulțumiri profunde din partea cimișlienilor poporului polonez, care ne susține în dezvoltarea localității și în apropierea de standartele europene.
Reamintim că orașul Cimișlia este una dintre comunitățile care a implementat mai multe proiecte. Tot în acest an, a continuat și proiectul de revitalizare urbană 2020 prin amenajarea traseului educațional și interconectarea cu zona Taivan prin pădurea dealul Morii.
Astfel, stradela Ștefan cel Mare I, care conectează sectoarele Școlii profesionale și Taivan va fi reabilitată. Traseul are o lungime de 400 de metri, dintre care peste 200 m va fi un spațiu pietonal cu două zone de recreere. Valoarea totală a lucrărilor care vor fi realizate este de 1 mln. 562,8 mii de lei.

Carolina CERNAT

You May Have Missed