/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Siegfried Mureșan: „Parlamentul Republicii Moldova se îndepărtează tot mai mult de valorile democratice europene”

missing
17 decembrie 2020, ora 19:52

Europarlamentarul Siegfried Mureșan crede că Parlamentul Republicii Moldova se îndepărtează tot mai mult de valorile democratice europene prin deciziile adoptate nedemocratic și netransparent. Despre aceasta Siegfried Mureșan a scris pe o rețea socială, după ce ieri deputații PSRM-Pentru Moldova au votat mai multe legi aproape de miezul noții.

„Condamn decizia majorității parlamentare din Republica Moldova de a adopta Legea bugetului de stat precum și alte legi importante în mod netransparent, fără să respecte procedurile parlamentare democratice și fără să țină cont de amendamentele opoziției”, a menționat parlamentarul european.

Potrivit lui, Legile adoptate vor avea un impact negativ asupra dezvoltării Republicii Moldova: „Aceste legi sunt contestate de reprezentanții societății civile, de opoziția din Republica Moldova precum și de partenerii internaționali. Prin modul în care au fost adoptate aceste legi, Parlamentul Republicii Moldova și-a pierdut din credibilitate în fața partenerilor europeni și o va recâștiga doar întorcându-se pe drumul respectării legii, a constituției și a valorilor democratice europene”.

Totodată, Siegfried Mureșan a făcut un nou apel la majoritatea parlamentară din Republica Moldova să renunțe la deciziile luate netransparent și la limita legii.

Amintim că, ieri, 16 decembrie deputații s-au întâlnit în ședință plenare. În timpul acesteia, mai multe partide au părăsit Legislativul. Deputații rămași, cei din PSRM și Pentru Moldova, au votat mai multe legi până aproape de miezul nopții.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram