/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ Conflictul transnistrean va fi rezolvat? Vladimir Putin: Rusia este pregătită să-și retragă trupele din stânga Nistrului

missing
17 decembrie 2020, ora 20:17

Rusia este pregătită să-și retragă trupele din stânga Nistrului, însă doar atunci când vor exista condiții favorabile pentru acest lucru. Declarația a fost făcută, acum câteva ore, chiar de către liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, care a susținut anuala conferință de presă. În cadrul evenimentului, care a durat aproape cinci ore, președintele rus a felicitat-o pe Maia Sandu cu victoria obținută la prezidențiale și a declarat că este nevoie de dialog între Transnistria și Republica Moldova.

VLADIMIR PUTIN, PREȘEDINTELE FEDERAȚIEI RUSE: „În principiu, susținem ideea de a retrage trupele, însă doar atunci când condițiile vor fi favorabile. Imediat cum va fi stabilit un dialog între Transnistria și cealaltă parte a Moldovei, imediat ce vor merge pe calea păcii, a împăcării.”

Deși recent, Maia Sandu a declarat că retragerea trupelor rusești din Transnistria este unul din obiectivele sale primordiale, Vladimir Putin declară că nu a fost uimit de acest obiectiv pe care și-l propune președinta aleasă. Mai mult, liderul rus a făcut aluzie asupra faptului că, în acest sens, Maia Sandu ar acționa la comanda Europei.

VLADIMIR PUTIN, PREȘEDINTELE FEDERAȚIEI RUSE: „Maia Sandu, care a fost aleasă, și eu îi urez toate cele bune, succes în lucru, dar nimic nou, ca reprezentant al puterii ea nu a zis. Maia Sandu este președintele Republicii Moldova, dar în același timp, este cetățeancă a României.”

Totuși, președintele Federației Ruse susține că mai devreme sau mai târziu, conflictul transnistrean va trebui rezolvat. Anterior, Maia Sandu declara că va purta discuții cu partea rusească, pentru a găsi soluții la acest capitol.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram