image
Sursa foto: Jurnal.md

Proces penal în privința unor polițiști de la Botanica; S-ar face vinovați de evadarea în condiții suspecte a unui condamnat

Procurorii au pornit un proces penal în privința polițiștilor din sectorul Botanica al Chișinăului. Aceștia s-ar face vinovați de evadarea unui condamnat. Individul de 30 de ani a reușit să scape în condiții suspecte. Cu un cazier impresionant, fugarul a fost prins, însă înainte să ajungă după gratii a reușit iar să fugă. Inspectoratul de Poliție Botanica nu vrea să comenteze acest caz.

După ce a fost reținut, condamnatul a fost dus imediat la Inspectoratul de poliție Botanica.

În timp ce ofițerii perfectau actele pentru a-l preda pe reținut autorităților penitenciare, în birou a intrat Alexandru Migorean, șeful adjunct al Secției Investigații Infracțiuni din cadrul Inspectoratului de poliție Botanica. Acesta l-ar fi luat pe Alexandru Ocul în alt birou și din acel moment, condamnatul este anunțat iar în căutare. Abia peste două luni, la insistența noastră, Procuratura sectorului Botanica ne informează că a intentat un dosar penal privind „evadarea unui condamnat din Inspectoratul de poliție a sectorului Botanica”.

„La data de 15 decembrie 2020 de către Procuratura municipiului Chișinău oficiul Botanica a fost demarată urmărirea penală pe faptul comiterii bănuielii rezonabile de comiterea infracțiunii prevăzute de art.317 din Codul Penal, adică de evadare din locurile de deținere de către o persoană. A fost cu două luni în urmă, urmează să stabilesc toate circumstanțele date în cadrul urmăririi penale”, declară Andrei Tabără, procuror din cadrul Procuraturii sediul Botanica.

Procurorii spun că au pornit un proces penal și pe numele unor polițiști, care i-ar fi permis lui Ocul să evadeze.

„Mai exact, câți sunt la număr? -Erau 5 sau 6 în momentul cela în comisariat. Era weekend, era seara, aproximativ 20.50. Noi o să stabilim totul și atunci o să vă oferim mai multă informație. Da, a fost în seara ceea și domnul Migorean, dar circumstanțele voi spune după ce voi emite vreo hotărâre”, ne-a spus Oleg Veretino, un alt procuror din cadrul Procuraturii Botanica.

Alexandru Migorean a refuzat să ne dea detalii. Nu comentează nici Valentin Cucoș, șeful Inspectoratului de poliție Botanica.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: