image
Sursa foto: colaj Jurnal.md

Fratele șefului Procuraturii Ștefan Vodă, reținut pentru că a împușcat un băiat de 17 ani la Botanica; Detalii după arest

Un adolecent în vârstă de 17 ani se zbate între viață și moarte pe patul de spital, după ce a fost împușcat de un bărbat în vârstă de 32 de ani. Cel care a efectuat împușcătura este un fost ofițer al Serviciului Vamal, care e și fratele șefului Procuraturii Ștefan Vodă. Informația ne-a fost cofirmată de procurorul de caz, Oleg Veretino.

Totul a avut loc în această dimineață, la ora 04:10, pe o stradă din sectorul Botanica al capitalei.

Adolescentul împușcat a fost preluat imediat de un echipaj medical și transportat la spital pentru acordarea îngrijirilor medicale.

„Ofițerii de investigație și urmărire penală au reținut un bărbat în vârstă de 32 de ani, iar arma din care a fost efectuată împușcătura s-a dovedit a fi deținută legal și a fost ridicată de către forțele de ordine”, se arată într-un comunicat emis de poliției.

Procurorul de caz, Oleg Veretino, a confirmat pentru Jurnal că cel care a împușcat este Maxim Guzic, fratele fostului procuror din cadrul Procuraturii municipiului Chișinău, Vlad Guzic, actual procuror-șef la Ștefan Vodă.

Oleg Veretino ne-a mai spus că Maxim Guzic nu-și recunoaște vina și că a refuzat să fie supus testului la alcoolemie.

Suspectul este acum reținut pentru 72 de ore în Izolatorul de detenție provizorie al Direcției de Poliție a mun. Chișinău și este cercetat penal pentru tentativă de omor. Procurorii pregătesc la moment un demers pentru a-i înainta învinuirea.

Amintim că Maxim Guzic a mai fost anterior cercetat penal și reținut în flagrant în timp ce primea mită de 40.000 de euro. S-a întâmplat la sfârșitul anului 2016, într-un dosar de corupție, Guzic fiind atunci reținut în momentul în care i s-au transmis 40.000 de euro. Acesta și complicele său, un șef de secție din cadrul IGP, Octavian Busuioc, au încercat să scape de urmărire, însă, după mai multe ore de urmărire, au fost prinși. Banii au fost depistați în automobilul unuia dintre reținuți și au fost ridicați pentru a fi anexați la dosar.

Noutăţile partenerilor

comentarii: