image
Sursa foto: ria.ru

Putin susține că Rusia este în favoarea retragerii trupelor din Transnistria, dar numai în anumite condiții

Federația Rusă este în favoarea retragerii forțelor de menținere a păcii din Transnistria, dar aceasta se poate face numai în anumite condiții. Declarația a fost făcut astăzi de președintele rus Vladimir Putin în cadrul tradiționalei conferințe de presă, ținută la sfârșit de an.

„Am auzit reprezentanți ai țărilor occidentale despre necesitatea retragerii contingentului. Și, în general, suntem în favoarea retragerii imediat ce situția va fi corespunzătoare. De îndată ce se stabilește un dialog între Transnistria și restul Moldovei. De îndată ce toată lumea urmează calea păcii, a reconcilierii. Noi pledăm pentru asta”, a declarat Vladimir Putin, citat de RIA Novosti.

Președintele rus a adăugat că această problemă a fost la un pas să fie soluționată pe timpul lui Vladimir Voronin .

„Dar în ultimul moment, reprezentanții țărilor occidentale l-au presat, el a refuzat, s-a îndepărtat de acordurile anterioare. Iar soluția pentru problema transnistreană a fost amânată pentru un termen nestabilit", a adăugat Putin.

Liderul de la Kremlin a subliniat că ulterior și-a întrebat colegii din Uniunea Europeană de ce au făcut acest lucru, dar nu a fost dat un răspuns clar. El a menționat, de asemenea, că, mai devreme sau mai târziu, problema respectivă trebuie rezolvată.

Amintim președintele ales al Republicii Moldova, Maia Sandu, a cerut recet retragerea trupelor rusești din Transnistria și înlocuirea lor cu observatori OSCE. Kremlinul a replicat la declarațiile făcute de Maia Sandu și transmite că „o schimbare a status quo-ului în Transnistria ar putea duce la o destabilizare”.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: