image
Sursa foto: Jurnal.md

Opt proprietăți de stat, inclusiv trei baze de odihnă din Ucraina, PRIVATIZATE; Suma totală ajunge la 67,8 milioane de lei

Statul a reușit să vândă opt proprietăți în valoare totală de 67,8 milioane de lei. Bunurile au fost vândute în cadrul licitației cu strigare, desfășurată de Agenția Proprietății Publice.

Printre proprietățile vândute se numără trei baze de odihnă din Ucraina: tabăra de însănătoșire pentru copii „Avtodorojnik” din Sergheevka - pentru suma de 1,9 milioane de lei, baza turistică „Moldova” din reg. Transcarpatică, r. Rahov - pentru 1,4 milioane de lei și baza de odihnă „Ciaica” din Koblevo - pentru 1,8 milioane de lei.

De asemenea, a fost baza de odihnă „Lux” din Vadul lui Vodă. Statul a luat pe ea 372 de mii de lei.

Dintre proprietățile vândute, cele mai valoroase au fost un teren de construcții de 5,1848 ha din orașul Codru, care a fost vândut pentru suma de 52 de milioane de lei; un teren de construcție de 0,1617 ha de pe bulevardul Cuza-Vodă din Chișinău - 5,7 milioane de lei și un complex de bunuri - o construcție de 141,8 metri pătrați şi teren pentru construcții de 0,044 ha de pe strada București - 3,8 milioane de lei.

Alte 600 de mii de lei au fost obținute din privatizarea unui complex de bunuri: construcție de 163 de metri pătrați și un teren pentru construcții de 0,7948 ha din comuna Băcioi.

Conform, Regulamentului privind licitațiile cu strigare și cu reducere, adjudecatarii urmează să achite prețul bunurilor adjudecate în termen de 20 de zile de la data semnării procesului-verbal al rezultatelor licitației cu strigare. Totodată, parcursul a șapte zile după achitarea în bugetul de stat a prețului, între Agenția Proprietății Publice și cumpărători urmează să fie încheiate contracte de vânzare-cumpărare.

Suplimentar, adjudecatarii bunurilor licitate, achită în bugetul de stat impozitul privat în mărime de 1% de la valoarea de achiziție a bunului, în total 678 200 lei.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: