Philip Morris International anunță schimbări în conducerea companiei

Philip Morris International (PMI) a anunțat schimbări în vârful companiei, care urmează planul de succesiune ce va fi finalizat în mai, 2021. André Calantzopoulos, actualul CEO, a fost numit președinte executiv al Consiliului de Administrație, cu efect imediat înainte de Adunarea Generală a Acționarilor din mai 2021. Jacek Olczak, actualul Chief Operating Officer al Philip Morris International, îl va urma pe André Calantzopoulos în funcția de Chief Executive Officer imediat după Adunarea Generală a Acționarilor din mai.

Foto: André Calantzopoulos și Jacek Olczak

Această succesiune planificată permite o tranziție armonioasă pentru noua conducere a companiei. André Calantzopoulos și Jacek Olczak colaborează îndeaproape de când Philip Morris International a devenit o companie independentă. Cei doi împărtășesc aceeași viziune strategică, iar sub conducerea lor comună, PMI a realizat progrese semnificative, inclusiv transformarea business-ului și obținerea poziției de lider de necontestat în categoria produselor fără fum.

„În cei șapte ani în funcția de CEO, am stabilit direcția PMI pentru viitor și am creat alternative mai bune, bazate pe știință, pentru adulții care, altfel, ar continua să fumeze. Suntem lider mondial, atât cu portofoliul nostru de produse tradiționale, cât și cu portofoliul de produse fără fum, avem o echipă de management excepțională și o organizație la nivel global deosebit de performantă și agilă. Suntem bine pregătiţi pentru a continua acest success și în viitor. Sunt foarte încântat să îi predau ștafeta lui Jacek pentru funcția de CEO. Am lucrat îndeaproape cu Jacek zeci de ani și știu foarte bine că pasiunea lui pentru companie și pentru angajații noștri, motivația pentru obținerea rezultatelor și profunda cunoaștere a produselor, sistemelor, valorilor și investitorilor noștri, fac din el liderul ideal pentru a asigura creșterea acestei companii și a oferi valoare pentru acționari”, a menționat André Calantzopoulos.

„Mă simt onorat să am oportunitatea de a conduce PMI. Am lucrat alături de André la transformarea PMI, am construit capabilitățile necesare pentru a continua să îndeplinim viziunea unui viitor fără fum și pentru a merge și mai departe de atât. Mi-am luat angajamentul să colaborez în continuare atât cu André în noul său rol, cât și cu întreaga echipă a PMI, pentru a valorifica oportunitatea enormă de business oferită de viziunea unui viitor fără fum, în beneficiul consumatorilor, acționarilor și societății”, a declarat Jacek Olczak.

Jacek Olczak, în vârstă de 55 de ani, are o carieră îndelungată în cadrul Philip Morris International. Din august 2012 și până la numirea sa în noua funcție a îndeplinit obligațiunile de director financiar al companiei.

Philip Morris International (PMI) este prima companie de tutun care și-a transformat afacerea pentru a crea un viitor fără fum și, în cele din urmă, pentru a înlocui țigările cu produse fără fum în beneficiul consumatorilor adulți care, altfel, ar continua să fumeze. Portofoliul de produse fără fum al PMI include produse care încălzesc tutunul și produse cu vapori, ce conțin nicotină. La 30 septembrie 2020, aproximativ 11,7 milioane de fumători adulți din 61 de țări din lume au renunțat la țigări și au trecut la sisteme heat-not-burn, produse de PMI.

Philip Morris International s-a lansat pe piața moldovenească în 1996. Compania este liderul pieței de tutun din Moldova și unul dintre cei mai mari contribuabili la bugetul de stat. În 2018, Philip Morris Moldova a lansat în țară sistemul de încălzire a tutunului.


// console.log('no ads situation')