Usatîi îi ia la rost pe „deputații din opoziție” și le cere demisia: Ce au făcut ieri? Au filmat ca să-și crească urmăritorii pe rețele!”

Primarul de Bălți e nemulțumit de deputații din PAS, Platforma DA și PD, care nu au reușit ieri să blocheze votarea legilor bugetar-fiscale și le cere demisia. „Jumătate dintre ei stăteau cu telefoanele și filmau pentru a-și mări numărul de urmăritori pe rețelele de socializare. Dar ei puteau bloca tribuna Parlamentului”, a declarat Usatîi, într-un live pe Facebook.

Foto: UNIMEDIA

„Fiecare, având mandatul de deputat, a avut dreptul să introducă cetățeni în Parlament. Puteau bloca majoritatea de acolo, în timp ce se intona imnul de stat. Dacă nu ați fost în stare să faceți asta, înseamnă că trebuie să vă dați demisia. Voi astăzi jucați în cărți cu niște șarlatani pe care nu-i puteți învinge”, a declarat Usatîi.

Deputații s-au întrunit ieri în ședință, iar după mai multe discuții privind ordinea de zi, PAS, Platforma DA, PD și Pro-Moldova au părăsit plenul, prezentând o moțiune de cenzură împotriva Guvernului.

Deputații PSRM și Pentru Moldova au continuat ședința, iar după o pauză ce a durat până la 22:30, au revenit și au examinat și legile bugetar-fiscale pentru anul 2021. Pas și Platforma DA au blocat tribuna centrală, revenind și ei în sală, însă legile au fost adoptate cu votul a 56 de deputați, iar Legislativul a plecat în vacanța de iarnă.

De asemenea s-au anunțat ședințe extraordinare pentru examinarea moțiunii de cenzură, dar și pentru învestirea președintei Maia Sandu.


Pub