(video) Andrian Candu își pune cenușă pe cap: Din cauza asta, PD a pierdut tot

Fostul democrat, Andrian Candu, recunoaște că Partidul Democrat, în timpul lui Vladimir Plahotniuc, a guvernat într-o manieră netransparentă și a adoptat legi „la miez de noapte”, care i-au adus și sfârșitul politic. Declarațiile au fost făcute în Parlament, la miez de noapte, când PSRM și Pentru Moldova votau legile bugetar-fiscale pentru 2021.

Foto: UNIMEDIA

„Partidul Democrat, când a fost la guvernare, a făcut foarte multe greșeli, de asta și a pierdut guvernarea și una dintre greșeli era intransparența și aprobarea inclusiv a proiectelor de legi de genul acesta noaptea.

Pe ascuns se votează bugetul și politica-fiscală. Odată și odată totul are un sfârșit, și așa cum a avut și PD sfârșit de guvernare pentru astfel de momente o să aveți și voi și veți regreta că nu ați fost mai transparenți și mai buni. Este rușinos și noi regretăm foarte mult acest lucru”, a declarat Andrian Candu, noaptea trecută, de la tribuna Parlamentului.

Deputații PSRM și Pentru Moldova au continuat ședința, iar după o pauză ce a durat până la 22:30, au revenit și au examinat și legile bugetar-fiscale pentru anul 2021. Pas și Platforma DA au blocat tribuna centrală, revenind și ei în sală, însă legile au fost adoptate cu votul a 56 de deputați, iar Legislativul a plecat în vacanța de iarnă.

Votul de la miez de noapte devine obișnuit, întrucât cabinetul condus de actualul lider PD, Pavel Filip, a fost învestit la miez de noapte. Tot noaptea au fost anunțați și actualii membri ai Curții Constituționale, de către Guvernul condus de Maia Sandu.


Pub