Clădirile istorice din centrul Chișinăului ar putea fi restaurate: Nu trebuie să-și piardă farmecul

Clădirile istorice din centrul Chișinăului ar putea fi restaurate. Cu o astfel de idee a venit primarul capitalei, Ion Ceban, care a declarat că „aceste clădiri nu trebuie să-și piardă farmecul.”

Foto: Ion Ceban/facebook

„Clădirile vechi din centrul orașului nu trebuie să-și piardă din farmecul istoric În Chișinău avem acele clădiri istorice în centrul orașului, în cadrul cărora sunt amenajate restaurante, hotele, patiserii, diverse magazine.

Ne propunem ca aceste clădiri să fie restaurate. În acest sens, vom face partea motivantă prin care aceste monumente istorice să poată fi renovate”, a scris Ion Ceban pe pagina sa de facebook.

Mai mult, primarul general al municipiului Chișinău vine cu idei cum s-ar putea acest lucru realiza și cum agenții economici ar putea fi atrași de această propunere.

„Ne gândim să venim cu unele scutiri la anumite impozite, pentru a încuraja acest lucru și ca agenții economici să participe la restaurarea fațadelor. Și să nu vedem diverse anunțuri pestrițe, dar clădirea în toată splendoarea sa istorică”, a mai scris Ceban.

1 / Sursa:Ion Ceban/facebook
1 / Sursa:Ion Ceban/facebook
1 / Sursa:Ion Ceban/facebook
1 / Sursa:Ion Ceban/facebook
1 / Sursa:Ion Ceban/facebook


Pub