Avocații lui Șor acuză magistrații că ar favoriza acuzatorii lui Ilan Șor

Avocații în dosarul lui Ilan Șor declară că „justiția moldovenească admite încălcări grave ce pune apărarea politicianului de opoziție în condiții inechitabile în raport cu acuzarea de stat”. Aceștia mai afirmă că „instanța nu a respectat nici normele anti-Covid-19”.

Foto: partidulsor.md

Astăzi, Curtea de Apel de Apel Cahul, unde a avut loc o nouă ședință pe dosarul Șor, a respins mai multe demersuri ale avocaților.

Avocatul lui Ilan Șor, Aureliu Colenco, spune că apărarea este pusă în condiții inechitabile față de acuzare: „Am înaintat azi mai multe demersuri de recuzări și de dezacord referitor la demersurile acuzării de stat, care nu sunt motivate. Judecătorii motivează din capul lor demersurile procurorilor și le admit. Suntem puși într-o situație când nu este asigurat un proces echitabil și corect în privința lui Ilan Șor”.

Avocatul a mai declarat că instanța nu a asigurat normele anti-Covid-19.

„Am lucrat în ședință de la ora 10 până la 18:00, cu întrerupere de o oră. Nu ne sunt respectate drepturile noastre anticovid, sala de ședințe nu a fost aerisită”, a menționat Aureliu Colenco.

Anterior, la 10 decembrie, apărarea lui Ilan Șor a reclamat presiuni și intimidări în contextul felului în care a decurs ședința Curții de Apel Cahul. Astăzi, în instanța din Cahul a avut loc o nouă ședință pe dosarul Șor. Ilan Șor pledează nevinovat.

Curtea de Apel Cahul nu a comentat aceste acuzații.


Pub