Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Președinta aleasă, Maia Sandu, la…

Președinta aleasă, Maia Sandu, la discuții cu Ambasadorul Lituaniei la Chișinău

Președinta aleasă a R. Moldova, Maia Sandu, a avut joi o întrevedere cu Ambasadorul Lituaniei în R. Moldova, Kestutis Kudzmanas.

În cadrul discuției, președinta aleasă a mulțumit oficialului pentru sprijinul Lituaniei acordat consolidării democrației și statului de drept în R. Moldova.

„Am discutat despre necesitatea de a intensifica cooperarea atât în plan bilateral, cât și pe agenda de cooperare cu UE. Lituania a fost un susținător constant al eforturilor de integrare europeană ale R. Moldova. Am accentuat că R. Moldova va avea nevoie de sprijinul partenerilor europeni atât pentru a ajuta cetățenii să iasă cu bine din criză, cât și pentru a construi un stat cu instituții independente, cu o justiție reformată și cu un nivel de trai înalt pentru cetățeni”, a spus Maia Sandu după întrevederea cu Ambasadorul.

Curtea Constituțională a confirmat la 10 decembrie rezultatele alegerilor prezidențiale din 15 noiembrie și a validat mandatul noului președinte al R. Moldova, Maia Sandu.

Ceremonia de inaugurarea a noului președinte ales al R. Moldova este planificată pentru data de 24 decembrie curent.

Maia Sandu, candidata Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) la funcţia de preşedinte, a obținut cele mai multe voturi în cadrul celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale, organizat la 16 noiembrie, și astfel este prima femeie președintă a R. Moldova.

Rezultatele finale arată că Maia Sandu a acumulat 57,72% dintre voturi, iar Igor Dodon – 42,28%.